Daima yanındayız, tüm Çanakkale olarak söylediklerinin de arkasındayız
Turan’a destek artıyor
 
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ın, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan hakkında yaptığı açıklamalara tepkiler artarken, Turan’a verilen destek ise çığ gibi büyüyor. Belediye başkanları, işadamları, vatandaşlar, STK temsilcileri AK Partililer, Turan’ın daima yanında ve söylediğinin arkasında olduklarının açıklaması yaptı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi AK Partili Bülent Arınç’ın HDP’li Ahmet Türk ile ilgili sözlerini eleştirmişti. Turan isim vermeden “Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk'ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu.” demişti.
Bunun üzerine Arınç, bir TV’ye “Bülent Turan, benim sana bir ağabeyin olarak tavsiyem budur. Boyundan büyük işlere karışma. Bilmediğin işlere karışma. Sonra ayıp olur. Sen zaman zaman böyle çıkışlar yapıyorsun. Sivrisinek ısırığı kadar beni ilgilendirmez. Sana yazık olur. Herkes haddini bilsin. Bende bileyim. Bülent Turan da bilsin. Başka partilerin başka temsilcileri de bilsin.” açıklaması yaptı. 
Bülent Arınç’ın bu açıklamaları tartışma yaratırken, Bülent Turan sosyal medya hesabında kısa bir açıklama yine isim vermeden yaptı. Turan, yine isim vermeden Arınç’ın eleştirisine, “Bizim gibi düşünmeyenleri anlamaya çalışmak bir erdemdir ve asla kaybedilmemelidir. Ancak camiamızın belki en büyük sorunu ‘karşı mahalleye’ yaranma çabası. İki alkış alacağım diye gereksiz bu adım siyasi hatıralarımızı gölgelemiş, dostlarımızı/liderimizi kırmış kimin umurunda!!” şeklinde cevap verdi.

DESTEK ÇIĞ GİBİ
Bu açıklamaların ardından Çanakkale Turan’a sahip çıktı.  En büyük ve destek açılamasını ise AK Partili Çanakkale Belediyeleri yaptı.  Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ve Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın ortak bir açıklama yaptılar.  Daima yanında olduklarını mesajı veren belediye başkanları şu ortak açıklamayı yaptı; “Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ın, Ahmet Türk ile ilgili açıklamasına Çanakkale Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın söylediği sözler üzerinden verdiği cevaba ithafen;
Dervişe sormuşlar : "Bir adam senin hakkında konuştu’’
Dervişte demiş ki ; Kendi sayfasıdır, istediği gibi doldurur.
Velhasıl Deriz ki ; Onlar boş sayfasını doldursun, Biz işimize bakalım….
 
Çanakkale Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, işini aşk ile yapan, aşk ile çalışan, görevde olduğu süre içerisinde herkesin milletvekili olan ve hiçbir zaman ayrım yapmayan bir insandan bahsediyoruz. Milli birlik ve beraberlik ülküsü ile hizmet eden insandan bahsediyoruz. Çanakkale yıllar boyunca alamadığı hizmeti, Sayın Grup Başkan Vekilimiz sayesinde yeniden almıştır. Çanakkale yeniden yatırımlarla şahlanış göstermiştir. Çanakkale buna şahittir. Grup başkanvekilimizin, sevgi dolu yüreklere hizmet etmeye, sırf Çanakkale büyüsün, ülke büyüsün, hemşerilerimiz ve insanımız hep gülsün diye, gecesini gündüzüne katan ve hizmet etme mücadelesinden asla vazgeçmediğini, bu yapısıyla tüm vatandaşlarımızın gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu biliyoruz.
 
Birisi çıkacak, öyle oturduğu yerden türlü türlü sözler sarfedecek, dava yürürken, terörle münasebeti olan, hatta görevi kötüye kullanma davası devam ederken, böyle bir duruma sessiz kalmak mı gerekir. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, susmamış gerekeni söylemiştir. Daima yanındayız, tüm Çanakkale olarak söylediklerinin de arkasındayız.
 
Bülent Arınç'ın bu açıklamalarını doğru bulmuyoruz… Her şey aşikar…. Teşkilatta bizi sevmeyenler olabilir. Biz onları iyi biliyoruz. Onlar AkPartili değil, biz gibi görünen ama bizden olmayan içimizdeki akplilerdir.
Ortada bir memleket meselesi varken, bazıları yapılan bu meseleye gözlerini kapatmış durumdalarsa, destek olmak yerine köstek olacaklarsa, diyecek sözümüz var; Abdürrahim Karakoç’un dediği gibi;
Beden ölür çürür, cana bakın siz.
Kim kiminle yürür, ona bakın siz
Bırakın dönsün dönme dolaplar
Hak’tan, hakikatten yana bakın siz…”
 
İL BAŞKANLIĞI DE DESTEK VERDİ

Grup Başkanvekili Turan’a bir destek de AK Parti İl Başkanlığı’ndan geldi. İl Başkanı Gültekin Yıldız, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile Turan’a desteğini açıkladı. Yıldız, “Siyaset zor zanaattır. Gece gündüz çalışırsın. Şehrine ülkene hizmet etmek için, çoğu zaman işini,  aileni,  senin için en değerli şeyleri ihmal edersin ama yine de kimseye yaranamazsın.
Çanakkalemizin neredeyse her ilçesinde her köyünde emeği olan ; Çanakkale'ye gelen her bir hükümet yatırımında çok büyük katkısı olan yol arkadaşım, dava arkadaşım sayın Bülent Turan'a teşekkür ederim.”
MHPE’DE DESTEK VERDİ
Turan’a bir destek de MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar’dan geldi. Pınar  da sosyal medya hesabında “Milli ve Yerli duruşu, hak ve haklıdan yana olan tavrıyla Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan’ın sözlerini kıymetli buluyor ve böylesine hassas bir dönemden geçtiğimiz süreçte Sayın Arınç’ın AK Partideki etkili konumunu umursamadan ortaya koyduğu duruşu anlamlı ve Cumhur İttifakını oluşturan her iki Parti tarafından desteklenmesi gereken bir çağrı olarak değerlendiriyoruz. Son söz olarak da Sayın Genel Başkanımızın ifadeleri ile “Bülent Arınç Bey bir kenara oturmalı ya Bursa’ya ya Manisa’ya yerleşmeli. Kozmik odaya FETÖ'yü kim soktu, onu da sormak gerekir" hatırlatmasında bulunarak, daha fazla AK Partinin Kurumsal Kimliğine, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Milli Bekamızın teminatı Cumhur ittifakına zarar vermemesini salık veriyoruz.” açıklaması yaptı.
     
Muzaffer Cirtel