Çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılıp dağa çıkartılan ailelerin HDP binası önünde yaptığı eylemler Türkiye gündemine otururken, maden arama çalışmasında kesilen ağaçları bahane ederek eylem yapanların, dağa çıkartılan çocuklar için sesiz kalmasına tepkiler büyüdü. Birçok kişi sosyal medya hesaplarında, çocukların ağaç kadar değeri olmadığını belirterek, eylemcilerin bu olaya neden sesiz kaldığını sorguladı.
 
Diyarbakır'da cuma gününden beri oğulları Süleyman Çetinkaya'dan haber alamayan aile, evlatlarının dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen Çetinkaya ailesi, henüz 17 yaşında olan çocukları Süleyman Çetinkaya'nın dağa kaçırıldığını iddia ederek parti binası önünde oturma eylemi başlattı. Baba Şahap, anne Feyziya Çetinkaya ile kardeş ve yeğenlerinden oluşan grup çocuklarının bulunup kendilerine teslim edilmesini bekliyor. Bu ailelere yenileri de katılarak çocuklarının dağdan indirilmesini istiyor. Gün geçtikçe acılı aile sayısı artıyor. Çocuklarının PKK tarafından zorla dağa çıkarıldığını belirten aileler, çocuklarının geri getirilmesi için yardım istiyor.
 
Annelerin gösterdiği tepki kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Annelerin feryadını gören birçok kişi sosyal medya hesabında tepki gösteriyor. Çocukların dağa çıkartılmasına tepki büyürken, Kirazlı’daki maden arama bölgesinde ağaç kesildiğini bahane gösterip eylem yapanların buna olaya destek vermemesi ve sesiz kalması da tepkiye neden oldu. “Çocukların ağaç kadar değeri yok” diyen birçok kişi sosyal medya hesaplarında tepki gösterdi.

YAZIKLAR OLSUN SİZE
Balabanda çadır kurarak eylem yapanların bu olay için sezi kalmasına “Yazıklar olsun size” diyerek tepki gösteren vatandaşlar, “Neredesiniz geziciler, piknik ormancıları. Siz sadece devlete karşı gelmek, birine olan düşmanlığınızı kusmak için varsınız. Sanatçılar Kaz Dağları’nda ki villalarınızda rahat mısınız?
Kadın hakları savunucuları, sanatçılar, ormancılar övünüyordunuz ya 50 bin kişi toplandık diye. Hadi 5 kişi toplanın, gidin 5 kişi tweet atın, 5 kişi face, 5 kişi de instagram’a yazsın. Hani çok vicdanlısınız ya. Siyasi partinize zarar mı gelir yoksa. Allah hepinizi ıslah etsin ve vicdan versin.
Kaz Dağları için ortalığı ayağı kaldıran sanatçılar; neden çocukları dağa götürülen analara destek tweet atmazlar. Çocukları teröre kurban gitmesi, ağaç kadar değer taşımıyor mu? Yazıklar olsun size” cümleleri kullandı.

Mehmet Güler