Geyikli Belediyesi’nin Ak Partiye geçmesinin ardından Avcılar Belediyesi’nin hibe ettiği araçlari geri istemesine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Sürekli ayrımcılıktan, ötekileştirmeden bahsedenlerin bu adımı aslında bir zihniyetin tezahürü de olsa biliyoruz ki bu toprakların ne siyasi kültüründe ne siyasi ahlakında bu saçmalığın yeri yok, olmamalı” dedi.
Yerel seçimlerden önce Cumhuriyet Halk Partili olan Avcılar Belediyesi, 2017 yılında ‘kardeş belediye’ kapsamında bir diğer Cumhuriyet Halk Partili Geyikli Belediyesi’ne 2 motosiklet ve 2 hizmet aracı gönderdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Geyikli Belediyesi AK Parti’ye geçti.  Seçimlerin ardından Avcılar Belediyesi ise bir değişim yaşanmadı. Ancak CHP’li Avcılar Belediyesi, verilen hizmet araçlarını geri istedi.
AVCILAR BELEDİYESİ’NE BU YANLIŞTAN DÖNMEYE VE ARAÇLARI İADEYE DAVET EDİYORUM
Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Çanakkale’de CHP’li Geyikli Belediye’sini "kardeş belediye" ilan ediyor ve 2 motosiklet 2 hizmet aracı gönderiyor. 31 Mart seçimlerinde Geyikli’yi AK Parti alınca da araçları geri istiyor. AK Partili yeni başkanımız da “zıkkımın kökü” deyip geri gönderiyor. Sürekli ayrımcılıktan, ötekileştirmeden bahsedenlerin bu adımı aslında bir zihniyetin tezahürü de olsa biliyoruz ki bu toprakların ne siyasi kültüründe ne siyasi ahlakında bu saçmalığın yeri yok, olmamalı.  Avcılar Belediyesi’ne bu yanlıştan dönmeye ve araçları iadeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ise, “Meclisimizde, Avcılar Belediyesi’ni ‘kardeş belediye’ den çıkardık. Böyle kardeşlik olmaz, kardeşliğimiz bitmiştir. Araçları gönderdik, kendimize şimdi yeni bir kardeş belediye arayacağız. Şık bir hareket değil. Olmasaydı iyi olurdu” ifadelerini kullandı.
 
Nazif Cemhan Şen