Festivale destek artıyor
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız’ın Troia Festivali’nin başta valilik, belediye olmak üzere odalar ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yapılması önerisine Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandem’den de destek geldi. Başkan Kandemir, festivalin Çanakkale için önemli olduğunu belirterek, imce usulü ile yapılacak bir organizasyonu destekleyeceklerini söyledi.
 
Çanakkale’yi dünyaya tanıtan ve önemli değerlerden biri olan Troia için her yıl yapılan festivalin Çanakkale Belediyesi tarafından iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Yarım asırdan fazla yapılan festival, 9-13 Ağustos’ta 56. Uluslararası Troia Festivali yapılacaktı. Afiş yarışması bile yapılan festival, Çanakkale Belediyesi tarafından ekonomik kriz gerekçe gösterilerek iptal edildi.
Bu iptal kararı kentte adeta şok etkisi yarattı. Birçok kesim festivalin sadece yüksek bütçe ile yapılmadığını düşük bütçe ile de iyi bir festival yapılabileceği görüşü savundu. Ayrıca Çanakkale için çok önemli olan festivalin iptal edilmesi ise mantığa sığmadığı ifade edildi.
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, her kesimden gelen bu tepkiyi dikkate alarak önceki gün önemli bir görüş ortaya attı. Festivalin yapılmasına her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Yıldız, festivalin valilik, belediye, odalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından ortaklaşa yapılmasını önerdi.
Başkan Yıldız’ın bu önerisi birçok kesim tarafından olumlu karşılandı ve destek verilebileceklerini aktardı. Destek vereceklerini açıklayan kurum ve kuruluşlardan biri de Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir. Başkan Engin Kandemir,  Troia’nın kent için büyük önem taşıdığı ve Çanakkale’nin en büyük değeri olduğunu belirterek her yıl bu alanda yapılan festivalin yapılması gerektiğini aktardı. Valilik ve belediye öncülüğünde yapılacak bir girişime destek vereceklerini belirten Kandemir, “Festivalin yapılmasına daha bir ay var. Bu festival yapılmalı. Herkes destek verdiği takdirde olmaması için bir sebep yok. Bizde bu konuda elimizden geleni yaparız. Festivalin yapılmasında yanayım ve destekleriz. “ dedi.

Muzaffer Cirtel