Başkan Gökhan, teknik inceleme gezisi kapsamında GESTAŞ İskelesi girişinde yapılması planlanan yaya yolu düzenlemelerine ilişkin incelemelerde bulundu. Ayrıca İskele Meydanı’nda bulunan ticari taksi bekleme noktasında yapılan düzenlemeler hakkında da bilgi aldı.
Yapılan düzenleme ile vatandaşların kordonda yer alan taksileri istediği yerden görebileceğini söyleyen Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Çanakkale Belediyesi İl Trafik Komisyonu tarafından görüşülmüş, yaya kaldırımı ile ilgili bir çalışma vardı. Taksilerin bekleme yeri ile ilgili bir tane sabit 7 tane nöbet ticari taksilerin burada nöbete geldiği bir yerdir. Daha önce Halk Bankasının arka sokağında duruyorlardı. Orada görünmüyorlardı. Meydana bir düzenleme yaptık ve yerinde inceleme yaptık. Bütün esnafta çok memnun vatandaşta memnundur. Vatandaşlar kordonda yer alan taksiyi istediği yerden görebiliyor. Belediye Başkanımız ile yerinde inceleme yaptık” diye konuştu.

Teknik gezi yaparak yapılan çalışmaları yakından inceleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İskele meydanında yaya geçidinin arabalı girişine ve çıkışına yayanın riskini ortadan kaldırmak için düzenleme yapabiliyor muyuz diye inceleme yapıyoruz. Yaya geçidini biraz daha arabalı çıkışından uzaklaştırmak gibi bir çalışmamız var. Taksi ilerle ilgili düzenleme yapmıştık. Onun işleyişi ile ilgili yerinde bir tespit yapıyoruz. Yaptığımız incelemelerden dolayı memnunuz. Eski yerlerinde dört taksi vardı ama burada sekiz taksi vardı. Diğer dördünün duracak yeri yoktu. Halk bankasının arkasında duruyorlardı. Orada da kafeler var insanlar oturuyor. Kimseye bir sıkıntıda vermiyor. Kaldırım aksında duruyorlar. Burası yayaların kullandığı bir aksta değil. Sorunları çözülmüş görünüyor. Yaya geçidi ile bir çalışma yapılıyor. Yayaları yönlendire bilir miyiz, arabaların tam önünden geçiyorlar. Vatandaş açısından da risk rahatlata bilir miyiz çalışmasını yapacaklar. İl trafik komisyonunda da görülüyormuş” dedi.

Damla Şener