ÇOMÜ Kreşte eğitim veren öğretmen Huriye Ayduran, öğrencilerin oyun hamurunu bolca kullanmalarından dolayı öğrencilerine ‘siz böyle güzel bir şekilde oyun oynuyorsunuz ama hayatında hiç oyun hamuru görmeyen çocuklar var o yüzden daha dikkatli oynamalıyız’ dedi , öğrencilerin‘oyun hamurlarımızı onlara verilim’ demesiyle öğretmen Huriye Ayduran Türkiye’nin farklı bir ilinde eğitim gören ilkokul öğrencilerine oyun hamuru ve kırtasiye seti armağan etmeye karar verdi.
Öğrenci velilerinde desteğiyle Diyarbakır Ergani Akçaban İlkokulu’na oyun hamuru, çorap, okuma kitabı gönderdiler. Diyarbakır’a ulaşan ürünlerle fotoğraf çektiren çocuklar, mutluluklarını ve sevgisini resim yaparak dile getirdi.

ÇOMÜ Kreşte eğitim veren öğretmen Huriye Ayduran, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kreşinde okul öncesi öğretmenliği görevi yapıyorum. Biz projemize öğrencilerimiz fikriyle başladık. Oyun hamurlarını çok parçalıyorduk. Çocuklara oyun hamurunu hiç bulamayan çocuklar olduğunu ya da oyun hamuruna ulaşmakta zorlandıklarını ve bunun beni çok üzdüğünü bu durumu onlara anlatınca çok üzüldüklerini ve oyun hamurlarını arkadaşları ile paylaşmak istediklerini, çocuklara ulaştırmak istediklerini söylediler. Sonra düşündüm çocukların fikri çok cazip geldi. Etrafımızda çevremizde arkadaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bunların içinde maddi durumu en yetersiz olan Diyarbakır Ergani Akçaban İlkokulu’nda öğretmenlik yapan arkadaşıma ulaştım. Çok sevineceklerini söylediler. Velilerimiz bu konuda çok destek oldu. Okulumuzun yönetimi çok destek oldu. Velilerimiz beşer ve altışar koliler ile gönderdiler. Biz bunları gönderdik. Çocuklar çok mutlu oldular. Bizim çocuklarımız da mutlu oldu. Duygu ve düşüncelerini resim ile ifade ettiler” dedi.

Arzu Baladur