Biz 15 yıldan beri bu ülkede 'adalet' diyoruz. Hiçbir CHP'liden adalet diye bir laf duymadık’ diyen Turanyıllardır Çanakkale Savaşları törenlerine bile gelmeyen CHP’nin kurultay için Çanakkale’yi hatırlamasını eleştirdi.
ÇANAKKALE’Yİ YENİ Mİ HATIRLADINIZ?
CHP'nin HDP'nin ruhundan farklı olmadığını PKK’nın tescillediğini söyleyen Milletvekili Turan, kurultayın Şehitler Diyarı olarak anılan Çanakkale'de yapılacak olmasının altında yatan sebeplere vurgu yaptı. 
AK Parti Kepez Beldesi 5. Gençlik Kolları Olağan Kongresi'ne katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Biz 15 yıldan beri bu ülkede 'adalet' diyoruz. Hiçbir CHP'liden adalet diye bir laf duymadık” dedi. AK Parti ve MHP’nin mecliste kanun teklifi vermesine rağmen CHP’nin sesini çıkarmadığını hatırlatan Milletvekili Turan, "Biz 15 yıldan beri bu ülkede 'adalet' diyoruz. 'Mezhebi, dini, giyimi, okuluyla uğraşmayın' diyoruz. Ben imam hatip mezunuyum. Kat sayı sorunuyla uğraştık. Hiçbir CHP'liden adalet diye bir laf duymadık. Aksine MHP ve AK Parti Meclis'te kanun teklifi verdi. Onlar Anayasa Mahkemesine iptal başvurusunda bulundular. Ne zaman FETÖ'cülerin ayağına basıldı, ne zaman FETÖ'cüler mahkemelerde ifade vermeye başladı hiç adalet demeyenler asfaltta yürümeye başladı. Biz bunların adaletini biliyoruz. Millet için yıllardır adalet istemeyenlerin FETÖ'cüler için istemesi ibretlik meseledir" şeklinde konuştu. 
‘BU CHP, O CHP DEĞİL’
Bülent Turan, şu anki CHP'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP olmadığını öne sürdü. Atatürk'ün kurduğu CHP'nin devletçi ve milletçi olduğunu vurgulayan Turan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu CHP, o CHP değil. CHP'nin nasıl değiştiğini genel başkanın değişiminden biliyoruz. Şu anki genel başkan kongreyle mi geldi? Bir gün kalktık, kaset davası var. Birileri operasyon çekti. Birileri istedi ve değişti. Bunu CHP yapmadı. Yıllardır FETÖ ile kavgamızda biz 'hayır' dedikçe onlar 'evet' dedi ve yanaştılar. En son yürüyüşlerini yaptılar. Şimdi de şehitler diyarı Çanakkale'de kurultay yapacaklar. HDP'nin bağlı olduğu PKK geçen gün açıklama yaptı. 'CHP ile ittifak yapmalısın' dedi. CHP'nin HDP'nin ruhundan farklı olmadığını PKK bir kez daha tescilledi." 
CHP'NİN ÇANAKKALE'YE GELDİĞİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çanakkale'de düzenlenen 18 Mart törenlerinin hiçbirisine katılmadığına dikkat çekerek yapılacak olan kurultayı eleştiren Turan, kurultayın Çanakkale’de yapılmasının Kılıçdaroğlu’nun kararı olmadığını vurguladı. Turan, ‘Onları kontrol edenler böyle istediler’ diyerek şunları söyledi:
"Çanakkale'ye gelmeleri umut ediyoruz ki Yahya Çavuş'tan, Seyit Onbaşıdan, Gazi Mustafa Kemal'den mahcup olmalarına vesile olur. Kontrollü bir genel başkanın burada toplantı yapması kendi kararı değil. Onları kontrol edenler böyle istediler. Bakın AK Parti 15 yıldan beri Cumhurbaşkanıyla beraber 18 Mart törenlerine katıldı. Bir kez CHP'nin Çanakkale'ye geldiğini gördünüz mü? Kılıçdaroğlu genel başkan oldu bir kez geldi mi? 18 Mart törenlerine hiç gelmeyenlerin, ömründe buraya uğramayanların FETÖ'cüler için uğraması ibretliktir. Gelsinler Yahya Çavuş'tan, Mustafa Kemal'den ders alsınlar. Çanakkale halkının onlara nasıl bir duruş sergileyeceklerini biliyoruz."
Göreve geldikleri günden beri 18 Mart törenleri de dahil, Çanakkale’de toplu bir şekilde görüntü vermeyenlerin, bir anda canla başla çalışmaya başlaması ve ‘Şehitler Diyarı’ üzerinden reklam kampanyası yapması akıllarda soru işaretleri bıraktı. 

Sinem Tetik