Karakaş Babacanoğlu’nun ‘Çamur at izi kalsın’ anlayışı ile hareket ettiğini belirterek, açıklamanın maksadını aştığını söyledi. Karakaş, Babacanoğlu’nu da kurultaya davet ederek adalet adına düşüncelerini paylaşmasının kendilerini memnun edeceğini, FETÖ’nün devlete bu kadar nasıl sızabildiğini hakkında tartışabileceklerini söyledi.
 
CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, dün CHP Merkez ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Merkez ilçe yönetiminin de katıldığı toplantıda Karakaş AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu’nun 26- 30 Ağustos günleri arasında Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayının şehitlerin kemiklerini sızlatacağını belirten açıklaması üzerine tepki gösterdi. Karakaş, hak, hukuk, adalet diyerek yola çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan Maltepe’ye yürüyerek başlattığı adalet yürüyüşünü Maltepe mitinginde iki milyon kişiye seslenerek ve ‘Herkes için adalet’ diyerek sonlandırdığını hatırlattı. Karakaş, yürüyüşün dünyada ve ülkede büyük yankı uyandırdığını belirterek, bunun 26–30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak adalet kurultayı ile devam edeceğini söyledi. Açıklamasının devamında ise, “Şöyle bir geriye baktığımızda şunları görmekteyiz; Daha önce de darbeler yaşamış olan ülkemiz 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile karşılaşmış, ancak ordunun içinden gerekli desteğin olmaması, halkın sokaklara dökülmesi, siyasi parti liderlerinin bu teşebbüse destek vermemesi sonrası darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır”
 
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKARILMIŞTIR
 
15 Temmuz sonrası yargı, emniyet, ordu olmak üzere binlerce memurun FETÖ üyesi olarak tutuklandığını belirten Karakaş, bunun 3 bin 500 4 bin arası hakim ve savcı olduğunu kaydetti. Hemen hemen her kurumun FETÖ tarafından doldurulduğunu kaydeden Karakaş, “40 yıldan fazla geçmişi olan FETÖ' nün bu hale gelmesindeki milat ne olmalı? FETÖ nasıl oluyor da özellikle yargıda bu kadar büyük kadrolaşma yapabilmiş? Bunları yaparken ona destek verenler özellikle FETÖ’nün siyasi ayağı nasıl bu noktaya gelebilmiş? FETÖ lideri ile yıllarca görüşen, onunla birlikte boy boy fotoğrafları çıkan siyasetçiler, yazarlar, gazeteciler ne kadar açığa çıkarılmış? Hepsinin hakkında yasal işlem yapılmış, hepsinden tek tek hesap sorulmuş mu? Bugün gerçeğin peşinde koşamazsak yarın bizi bekleyen tehlikenin karşısında başarılı olmamız mümkün olabilir mi? Öncelikle yapılması gereken FETÖ' nün siyasi ayağının zaman kaybetmeksizin açığa çıkarılmasıdır. Ülkemizin bu beladan kurtulmasının birinci koşulu budur”
 
BABACANOĞLU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI
 
 Bu koşullarda adalet kurultayı yapılmasının herkesin memlukla karşılaması gerekirken AKP Merkez İlçe Başkanının açıklamasının kendilerini derin bir hayal kırıklığını uğrattığını belirterek, Hepimizi üzen, şaşırtan bu açıklamanın maksadını aştığını, karşılığının olmadığını söylemek isterim. Çamur at izi kalsın anlayışı asla kabul edilemez. Bizler Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurdukları Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet var olmasının toplumda adaleti sağlayarak, hukukun üstünlüğü ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. Adalet kurultayı şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaz. Oysaki şehitlerimizin kemikleri Oslo görüşmelerinde, PKK ile mücadelede ihanet ile karşılaştığında, devlet FETÖ tarafından kuşatıldığında, 15 Temmuz darbe girişiminde hep sızladı. Vatana ihanet şehitlerimizin kemiklerini her zaman sızlatmıştır” dedi.
         
ÜLKEYİ 15 YILDIR CHP YÖNETMİYOR
 
Şehitlerimizin kemiklerini neler sızlatıyor diye baktığımız zaman Hüseyin Babacanoğlu’na şunları hatırlatmak isterin diyen Karakaş açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti, “15 yıldır bu ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi yönetmiyor. Şuanda da CHP iktidar değil. Şehitler üzerinden siyaset yapmak tecrübeli bir siyasetçi olan Hüseyin Babacanoğlu'nun yapmaması gereken bir davranıştır. Şehitlerimizi bırakalım da yattıkları yerde huzur içinde uyusunlar, onları günlük siyasetin malzemesi yapmayalım. CHP' yi FETÖ, PKK ile yan yana koyma çabalarından vazgeçin artık”
 
KURULTAYA BABACANOĞLU’NU DA BEKLİYORUZ
 
26 Ağustos’ta başlayacak adalet kurultayına tüm vatandaşların açık olduğunu belirten Karakaş kurultayda; söyleşiler, paneller ve konferanslar yapılacağını söyledi. ‘Benim de bir sözüm var’ diyen herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Karakaş, kurultaya Babacanoğlu’nu da davet ederek, “Fikirlerin çatışmasından korkmayalım. Babacanoğlu' nun da katılması ve adalet adına düşüncelerini paylaşması bizleri memnun eder. Orada tartışalım, FETÖ nasıl devlete bu kadar sızabilmiş, bu günlere nasıl gelebilmiş, özellikle yargıda nasıl bu kadar güçlü olabilmiş? Hukuk devletini bu tür belalardan korumanın nasıl mümkün olabileceğini tartışalım. Bugün yapılması gereken bağımsız yargıyı oluşturmak, Cumhuriyetin kurucu ilkelerini korumak. Atatürk ilke ve inkılâplarından vazgeçmemektir” dedi.
 
Simge Özden