AK Parti Merkez İlçe delege seçimleri yapıldı. Ortaya çıkan tablo ise hayal kırıklığı yarattı. 16 bin üyesi olan merkez ilçedeki delege seçimlerine üyelerin bin  600 kişi bile katılmadı. Bu kadar az üyenin sadığa giderek seçtiği delegelerle merkez ilçe başkanının seçilmesinin sağlıklı olmayacağı belirtilerek delege seçimlerinin iptal edilip tekrar yapılması konuşuluyor.
AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı, merkez İlçe delegelerin belirlenmesi için sandık başına gitti. Toplamda 16 bin üyesi olan merkez ilçede, delege seçimi için sandığa giden üye sayısı yüzde 10'u bile bulmadı. Delege seçimlerine katılımın bu kadar az olması hayal kırıklığı yaratırken, tartışmaları da beraberinden getirdi.
Tartışmaların yaşandığı konulardan biri bu kadar az üyenin katıldığı seçimde oluşan delegenin sağlıklı bir merkez ilçe başkanı seçemeyeceği yönünde.  Sandığa katılımın 10'u bile bulmaması sonucu seçilen delegelerle başkanın seçilmesinin doğru olmayacağı seslendiriliyor.  Merkez ilçede kulisler hareketlenirken,  partinin önde gelenleri ve birçok üye delege seçimlerinin iptal edilmesini istiyor.
Tartışmaların başından gelen diğer bir konu ise AK Parti Çanakkale Merkez'de kan kaybının devam ediyor olması. Daha önceki seçimlerde ve son olarak Cumhurbaşkanlığı referandumunda elde edilen başarısız sonuç, delege seçimlerine de yansıması dikkat çekti.
BABACANOĞLU ADAY OLMAYACAK
Tüm bu başarısız sonuçları yaşayan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu yapılacak kongrede aday olmayacak. Merkez ilçe için birçok isim konuşulurken, adaylar arasında Ülkü Ay, Avukat Gültekin Yıldız ve Ergin Sezen'in adı geçiyor.
 
Mehmet Güler
 


Kaynak: Haber Merkezi