Krom tepsilerde, zigonlara ve özel tasarım mobilyalara kadar modern metal mobilyalar yapan Modernist Tasarım, Çanakkale’den tüm Türkiye’ye  özel tasarım metal mobilyalarını ulaştırıyor.
Serkan Çıtakoğlu eşi Selda Çıtakoğlu ile beraber iki yıl önce Bursa’da başladıkları metal mobilya işini, memleketleri Çanakkale’ye taşıdılar. Modern Dekoratif Metal Mobilyalar üreten Serkan Çıtakoğlu, yaptığı bu mesleğe nasıl başladığını şu şekilde anlattı:
“Bu işten önce gıda makineleri imalatı üzerinde faaliyet gösteriyorduk. Hala yapıyoruz fakat ağırlığımız şuanda dekoratif imalata yönelik. Bu mesleğe yaklaşık olarak 2 yıl önce eşimin ilgisiyle başladık. İlk önce faaliyete Bursa’da başladık. 6 aydır da Çanakkale’deyiz. Hem özel sipariş yapıyoruz hem de standart ürünlerimiz var. “
Ürünlerin çeşitlerinden bahseden Çıtakoğlu, “Orta ve zigon sehpa çeşitleri, konsol ve özel müşteri isteği doğrultusunda siparişleri yapıyoruz. Kendimiz çiziyoruz, modelliyoruz, daha sonra müşteriye sunuyoruz. Müşteri onayladıktan sonra üretime başlıyoruz. Değişik ölçülerde Boyalı, nikel, krom kaplama dekoratif tepsi çeşitlerimiz var.Bunun yanında jardinyer üretiyoruz. Özel günlerde sunum amaçlı kullanmak için jardinyer çeşitlerimiz var. Doğum günlerinde, düğünlerde kullanılıyor. Özel siparişlerin yanında, standart ürünlerimiz de var farklı ölçülerde seri şekilde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
E-TİCARET İLE DAHA UYGUN FİYATLAR
“Bizim bir dükkânımız yok, atölyemiz var. Bu yüzden piyasadaki diğer üreticilerden daha ucuza satış gerçekleştirebiliyoruz” diyen Çıtakoğlu, “ Müşterilerimiz bize internet sitemizden ve çeşitli sosyal medya adreslerinden ulaşabilirler. Bazı internet mağazaları sitelerinde de sayfalarımız var. Oradan da sipariş alıyoruz. İnternet sitemizden bize ve bu sitelere ulaşabilirler. İnternet adresimiz ise www.metalisttasarim.com
Ayrıca müşterilerimiz bu sayfadan ve instagram sayfamızdan ürün çeşitlerimizi de görebilir. Instagramda sergilediğimiz fotoğrafların birçoğu müşterilerimizden gelen fotoğraflar. Müşterilerimiz bu internet adreslerimizden ürünlerimize bakarak fikir alabilirler” şeklinde konuştu.
ÇANAKKALE’DEN TÜM TÜRKİYE’YE
İnternet üzerinden satış yaptıkları için Türkiye’nin her tarafına ürünlerini gönderdiklerini söyleyen Çıtakoğlu, “Biz tüm Türkiye’ye satış gerçekleştiriyoruz. İnternet üzerinden siparişleri yolladığımız için müşterilerimiz sadece Çanakkale’yle sınırlı değil. Hatta Türkiye ile sınırlı değil. Yurtdışına yolladığımız ürünlerimiz de var. Örneğin şuanda Hollanda’ya yollayacağımız ürünleri yapıyoruz.
Tabi ki Çanakkale’nin de bu sanata ilgisi güzel. İstanbul’dan Çanakkale’ye tatil için yolu düşenler bizi önceden tanıyorsa gelmişken sehpasını alıyor. E-ticareti Bursa’da oturtturmuştuk. Daha sonra buraya taşındık. Burası bizim memleketimiz, burada devam etmek istedik” dedi.
EŞİNİN İLGİSİ İLE BAŞLADILAR
“Şuanda eşim ve ben yapıyoruz. Ürünlerimiz fabrikasyon değil el işçiliği. Bu işe de zaten eşimin ilgisiyle girdik” diyen Çıtakoğlu, mobilyaların yapım sürecini şöyle anlattı:
“Önce malzeme temin ediliyor, daha sonra kesiliyor ölçüsüne göre, temizliği yapılıyor. Kaynaklar yapılmaya başlanıyor.Kaynak yerleri tekrar düzleniyor. Daha sonra kaplama yapılıyor. Nikel krom kaplama yapılıyor ya da boya yapılıyor. Güzelce ambalajlanıp müşteriye yollanıyor.”0
“KOPYALARI ÇOK YAPILIYOR”
Kendi ürünlerinin kopyasının yapıldığını söyleyen Çıtakoğlu,”Yaptığımız ürünler kendi tasarladığımız ürünler oluyor. Asla kopya ürünler yapmıyoruz fakat bizim kopyalarımız yapılıyor. İnternette çok fazla görüyoruz. O zamanlarda sözlü ve yazılı olarak uyarıyoruz. Zaten sosyal medya o kadar güçlü ki başka yollara başvurmamıza gerek kalmıyor. Herkes de bu konuda destek oluyor bize. İstemediğimiz bir durum ama maalesef oluyor” diyerek bu durumun onları çok üzdüğünü belirtti.
YÜZDE YÜZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
Müşteri memnuniyetinin onları için çok önemli olduğunu söyleyen Çıtakoğlu, “Söylemek isterim ki biz showroomlara maliyet ayırmıyoruz. Çünkü bu faaliyetler işletme için büyük maliyet gerektiriyor. Bu maliyetler ise ürünlere yansıyor. Atölyeden doğrudan yolladığımız için piyasadaki malların üçte bir fiyatına verebiliyoruz. Yüzde yüz müşteri memnuniyeti ile çalışmaya gayret ediyoruz. Kargodan kaynaklı problemlerde bile müşteriyi kargoyla uğraştırmadan, sorunları biz hallediyoruz. Hasar gördüyse ürün kendimiz hallediyoruz. Ürünlerimize de 2 yıl garanti veriyoruz” vurgusunu yaptı. 
 
 
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi