İlçe - Belde

Göletler Doldu, Çiftçinin Yüzü Güldü

Biga’nın Hacıpehlivan Köyü’nde son günlerde etkili olan sağanak yağışlar, kuraklık endişesi yaşayan üreticilere adeta nefes aldırdı. Yağışlarla birlikte bölgedeki su kaynaklarında belirgin artış yaşandı.

Hacıpehlivan Köyü sınırlarında bulunan tarımsal sulama göletinde doluluk oranı yaklaşık yüzde 70 seviyesine ulaştı. Köy muhtarlığı tarafından yapılan açıklamada, yağışların devam etmesi halinde su seviyesinin daha da artmasının beklendiği ifade edildi.

 

Bölgedeki üreticiler, uzun süredir beklenen yağışların gelmesiyle birlikte yeni tarım sezonu öncesi büyük bir moral kazandı. Su seviyesindeki artış, özellikle sulama ihtiyacı yüksek ürünler yetiştiren çiftçiler için umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.

 

Muhtarlık açıklamasında, göletin tamamen dolmasının hedeflendiği belirtilerek, “Yağışların devam etmesi halinde su kaynaklarımızın tam kapasiteye ulaşmasını bekliyoruz. Bu durum, çiftçilerimiz için bereketli bir sezonun habercisi olacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

Biga genelinde etkili olan yağışlar, tarımsal üretim açısından kritik öneme sahip su kaynaklarını güçlendirirken, bölge çiftçisine de yeni sezon öncesinde önemli bir güvence sağladı.

Dilgen Beril Erken