Yerel

“Troya’dan Tenedos’a Bisiklet Şenliği”

Bozcaada Belediyesi ile Çanakkale Bisiklet Platformu iş birliğinde düzenlenecek olan “Troya’dan Tenedos’a Bisiklet Şenliği”, 20–21 Haziran 2025 tarihlerinde bisiklet tutkunlarını Çanakkale’de buluşturacak.

 “Troya’dan Tenedos’a Bisiklet Şenliği”

Bölge genelinde ilk kez gerçekleştirilecek organizasyon, üç farklı rotada her seviyeden katılımcıya hitap edecek bisiklet turlarına ev sahipliği yapacak. Etkinlik boyunca katılımcılar hem Troya hem de Bozcaada güzergâhlarında doğa, tarih ve deniz manzaralarıyla iç içe pedal çevirme imkânı bulacak.

20 Haziran Cuma günü saat 14.30’da Tevfikiye Köyü Meydanı’ndan başlayacak olan ilk tur, 32 kilometrelik uzun bir parkurdan oluşacak. Üvecik Köyü, Bozköy, Geyikli ve Bozcaada güzergâhında ilerleyecek katılımcılar, yol üzerindeki Uluova Süt Çiftliği’nde mola verecek. Uzunluğu ve zorluk derecesi dolayısıyla bu tura katılacak bisikletçilerin kondisyon düzeylerinin yeterli olması gerekiyor.

21 Haziran Cumartesi sabahı saat 10.00’da başlayacak olan ikinci etap, Sulubahçe Ada Camping’den hareket edecek. Ayazma Koyu, Beylik Koyu, Akvaryum Koyu ve Tuzburnu Koyu rotasında ilerleyecek tur, Bozcaada merkezindeki Atatürk Anıtı’nda sona erecek.

Aynı gün saat 19.00’da Atatürk Anıtı’ndan başlayacak olan Halk Turu, Kocamış Deresi, Karadut Mevkii, Ayazma Koruluğu ve Bağ Yolu’nu takip ederek Sulubahçe Ada Camping’de son bulacak. Herkesin katılımına açık olan bu kısa etap, özellikle amatör bisikletçiler ve aileler için planlandı.

Etkinlik boyunca İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliğiyle yol güvenliği, yönlendirme ve ambulans desteği sağlanacak. Organizasyon komitesi, katılımcılara kendi güvenlikleri açısından kask takmalarını ve her tur öncesinde en az 15 dakika önce başlangıç noktasında hazır bulunarak kayıt yaptırmalarını hatırlattı.

Katılım ücretsiz

İki gün sürecek olan bisiklet şenliğine katılım ücretsiz olacak. Tüm turlar, katılımcıların kendi bisikletleriyle yapılacak. Profesyonel ya da amatör tüm bisiklet tutkunları, bu özel organizasyona davet ediliyor. Bozcaada Belediyesi ve Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Troya’dan Tenedos’a uzanan bu özel rotalarda, tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm bisiklet severleri şenliğimize bekliyoruz” denildi.

 

Atakan Alkış