İlçe - Belde

Gökçeada Kaymakamı Uzunoğlu koronavirüs tedbirleri açıkladı

Gökçeada’da korona virüsü tedbirleri kapsamımda önlem alındı. Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu alınan tedbirleri açıkladı.

Gökçeada’da korona virüsü tedbirleri kapsamımda önlem alındı. Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu alınan tedbirleri açıkladı. Alınan tedbirlere göre, hastalığın “Pandemi” ilan edilmesi ile yapılması gereken tüm illerde valilikler tarafından hazırlanan pandemi planı Gökçeada ve Bozcaada’da özel olarak olanakların da göz önüne hazırlanması amacı ile Devlet Hastaneleri tarafından hazırlandığı ve Gökçeada’nın da 2020 yılı Pandemi Planının hazır oldu.

Alınan önlemlere göre önümüzdeki günlerde başlayacak olan gemi yolcularının ateş ölçer ile takibinin başlayacak. Yunanistan ve Bulgaristan kapılarının kapanmış olmasına rağmen GESTAŞ ve Gökçeada Jandarma Komutanlığı işbirliği içinde yabancı plakalı tüm araçlar özel takip edilecek.

Bilim Kurulu kararı gereği tüm ülkede kapatılan mekanlar ile ilgili uygulamada Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, “Biz ruhsata bakmıyoruz. Toplumsal izolasyon için uygun mesafenin korunamayacağı her mekan kurallara uymak zorunda. Bu konuda yaşanacak ekonomik sıkıntılar için verilecek destekler dün akşam itibari ile açıklanmış ve tüm ülkemizde geçerlidir. Ekonomik nedenler ile toplum sağlığını riske edemeyiz” diyerek Gökçeadalıların sağlığını ön planda tuttuk. Maske ve eldiven başta olmak üzere bu esnaflarımızın da ‘Toplumsal İzolasyon’ ve ‘Uygun mesafe’ konusunda duyarlı olmalarının altını çiziyorum. Toplumsal izolasyon konusunda uygun mesafenin korunamayacağı mekanların sosyal etkinlikler, eğlence yerleri, spor karşılaşmaları, ibadethaneler vb.) kapatılmasına ve okulların tatil edilmesine neden olan kaygının iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyor ve alınan önlemlere olumlu katkı sunmanın doğru olacağını düşünüyoruz. Coronavirüs hastalığını tespit amaçlı test kitleri elimizde hazır ve “Pandemi Planı” gereği her türlü hazırlığımız tamam. Hastanemizin yetersizliği söz konusu değil, hastane olanaklarına uygun hazırlanan “Pandemi Planı” doğrultusunda gerektiğinde yapacaklarımızı biliyoruz ve nakil gerekmesi durumunda helikopter ve sahil güvenlik botu ile müdahale edilecek. Yunanistan ve Bulgaristan kapılarının kapanmış olmasına rağmen GESTAŞ ve Gökçeada Jandarma Komutanlığı işbirliği içinde yabancı plakalı tüm araçlar özel takibimizde. Camilerimizin yanı sıra 31 Mart tarihine kadar kiliselerimizde toplu ibadete kapatıldı” dedi.

Damla Şener Okdaş