.


 
Ezansız Semtler ,diye şikayette bulunuyorduk... Sonra,atalarımız ne yapmış ,diye baktık ki,minareden büyük yapı oluşturmamışlar.
Ne büyük incelik. Bir meskun yerin hangi inanca ait olduğu, minare ve çan kulesinden belli oluyordu. Şimdi minareleri şehir siluetinden çıkarıyoruz ki islam beldesi olduğu belli olmasın ,diye. Tıpkı Kabe'deki hilkat
garibesi gibi...
Sonra da müslümanız öyle mi?
******
Neyse, en iyi yaptığımız ibadetimiz ; Oruç...
Ramazan'ın tüm inananlara bolluk ve bereket getirmesi dileğiyle...
Doğu Türkistan, Karabağ, Kafkaslar, Kırım, Kerkük, Kıbrıs'ta ve tabii ki, Kudüs'te de yaşama tadımızın artması ve zulmün bitmesi dileğiyle
tüm dostlarımın "Ramazan Ayı" hayırlara vesile olsun.
Bu ;güzel , huzurlu, yaşanacak ülkeyi bize bırakan dedelerimize de, başta "Gazi Paşa" olmak üzere ,binlerce teşekkür , minnet ve rahmet dileklerimizi "Ramazan Ayı vesilesiyle dualarımızın kabulünü "Yüce Mevla'dan niyaz ederim.
Ramazan'ınız mübarek olsun.
 
98 Yıl Önce Bugün...
 
Marmara Bölgesinde Yunan Zulmü / Yalova / Armutlu / Sultaniye Köyü (Rapor 209):
 
* * *
 
Armutlu’ya bağlı Sultaniye Köyü’ne akşam üstü giren 115 Yunan askeri ikişer ikişer evlere girerek erkekleri dışarı çıkarmışlar ve hepsini bir yere topladıktan sonra etraflarını çevirip sabaha kadar beklemişlerdir. Nöbetçilerden ayrı diğer Yunanlılar tekrar evlere girip şarapçı Foti’nin deposundan aldıkları tenekelerle şarapları getirmişler ve Türk kadınlarını içmeğe zorlayarak ölüm tehdidi altında alem yapmaya mecbur etmişlerdir. Bunlardan hiç bir Türk kadını bu zevke alet olmamış, Emine adlı genç bir kadın kocasının av tüfeğini yatak altından çıkararak iki Yunanlıyı öldürmüş ve kendisi de ekmek bıçağı ile intihar etmiştir.
Yunanlılara itiraz eden ve teslim olmayan diğer kadınlar da bu sefer erkeklerin bulunduğu yere getirilerek gece yarısı birbirlerinin yanında kurşuna dizilmişlerdir. Yarı gece köyü terk eden Yunanlılar sabahleyin saat 8 de tekrar köye girmişler ve sağ kalan halkı tüfekle öldürmüşlerdir. Köy kadınlarından Hasane’nin parça parça edilmiş cesedi kocasının yanında bulunmuştur.