Devlet konservatuvarında eğitim öğretim yılı içerisinde bilimsel ve sanatsal olarak 180’i aşkın etkinlik gerçekleştirilmekte.

Devlet konservatuvarında eğitim öğretim yılı içerisinde bilimsel ve sanatsal olarak 180’i aşkın etkinlik gerçekleştirilmekte.

Bu hafta ise 10 Kasım “Atatürk” Özel Konseri ve Söyleşisi olacak.

Tüm Çanakkale halkı bu söyleşiye davetli.

 

Çanakkaleli Müzik İnsanları “Cihat Aşkın”

Cihat Aşkın ünlü Tük keman virtüözümüz. İki kıta ve iki ayrı medeniyetin birleştiği topraklar üzerinde duran kimliğiyle hem batı kültürünü hem de doğu kültürünü özümsemiş eserleri ve sanatıyla ülkemizin en önemli kültür temsilcilerindendir. Henüz 15 yaşına gelmeden çaldığı paganini kaprisler, 16 yaşında çaldığı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğindeki Tchaikovsky Konçerto… Keman virtüözü olarak dört kıtada verdiği konserler, resitaller, seminerler, dersler ve yayınlarla sanatını yansıtan Aşkın, Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcisi olarak itibar görmektedir. Anadolu’da başlatmış olduğu Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları “CAKA” projesi ile gençlerimizin bir umudu haline gelen Aşkın’ın elinden tutarak dünya platformlarına kazandırdığı gençlerle örülü hazinesi ülkemizin  21. Yüzyıldaki en önemli sanatçı kaynaklarındandır.

Cihat Aşkın geçtiğimiz ayda memleketi olan Çanakkale’de sevenleriyle gösterişli bir konserde buluştu. Konserde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile Emre Aracı'nın keman konçertosunu seslendirdi. Konserde Sibelius, Jenkins, Karayev, Mahmandarov ve Balcı gibi ünlü bestecilerin eserlerine de yer verildi.

Ve Keman virtüözümüz birçok ezgilerimizi seslendirip yaşatmaya devam ediyor.

 

Müzik Üzerine Düşünceler

“Gelenekten sakın kopma. Besteci doğduğu, geliştiği toprağa bağlı olmalı. Gelenekten ayrılmamalı, geleneğin parçası olmalı. Gelenek içinde de pek çok arayış yapılabilir.”   Ahmet Adnan SAYGUN

 

10 Kasım Etkinliğinin Özel Misafiri “Ersin Antep’le Atatürk Üzerine

Ersin Antep’le olan söyleşinin yanında verilecek olan özel konserde;

Oğuz Karakaya/ Kanun,

Bahadır Çokamay/ Piyano,

Merve Çokamay/ Flüt,

F. Merve Eken Küçükaksoy/ Klasik Kemençe,

Burhan Keskiner/ Tanbur,

Koray Ay/ Korno,

Ezgi Babaç ise solist olarak yerlerini alacak.