Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına 2023 ile birlikte girdik ve bunun gururunu iliklerimize kadar hissetmekteyiz. Bir de 29 Ekim 2023 tarihinde 100. Yıl kutlamaları yapılması planlanıyor.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına 2023 ile birlikte girdik ve bunun gururunu iliklerimize kadar hissetmekteyiz. Bir de 29 Ekim 2023 tarihinde 100. Yıl kutlamaları yapılması planlanıyor. Fakat malum ülkemizde Ata’mızın bizlere Türk Milletine armağan ettiği birçok şeye yasaklar geldiği gibi yine bir yasakla karşılaşabiliriz. Malum Dünya’da şu anda sıcağı sıcağına bir savaş yaşanmakta. Tabi ki hiçbir kuvvet Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun bize armağan ettiklerini unutturamaz. Bizler şükürler olsun ki gençlerimizi, kardeşlerimizi her an Ata’mızın sevgisi ve minnetiyle yetiştiriyoruz. Bununla da her zaman gurur duyacağız.

Ata’mız kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni özetle şöyle ifade eder; ‘’Kısacık ömrümde aldığım sayısız zaferler, yaptığım inkılaplarla kurduğum yeni bir devlet Türkiye Cumhuriyeti her türlü düşman ile savaşmış, yıkık bir ülke iken az zamanda yaptığım çok büyük işlerin en yücesiydi.’’

Gençler için derlediği NUTUK’da; Saygıdeğer Efendiler! Diye hitap eder ve devam eder; Bu nutkumla milli varlığı sona ermiş sayılan büyük bir Milletin istiklalini nasıl kazandığını, ilim ve tekniğin en son esaslarına dayanan milli ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım. Bu sonucu Türk gençliğine emanet ediyorum. Bir gün İstiklal ve Cumhuriyetine kast edecek düşmanlar çıkacak fakat senin birinci vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyetini korumak ve kurtarmaktır.

Ben inanıyorum Cumhuriyetimize ve onun ilkelerine, devrimlerine karşı çıkan kim varsa birlik, beraberlik ve Atatürkçü gençlerimizle fırsat verilmeyecek. 100. Yılda da bu ülke de yeniden umutlar yeşerecek inanıyor ve güveniyorum.