Araplar zaman zaman gündemimize geliyor. Bu aralar da Araplardan gelecek paralar konuşuldu ve bu yüzden bizim gündemimize geliyor.

Araplar zaman zaman gündemimize geliyor. Bu aralar da Araplardan gelecek paralar konuşuldu ve bu yüzden bizim gündemimize geliyor. Bu gelişmeler ışığında Araplarla ilgili bir değerlendirme;
Halife'nin ordusuna İngilizlerin tarafına geçerek saldıran Araplar,Arap oldukları için hep masum mu olacak? Bizim kadar siz de biliyorsunuz ki, yol arkadaşlığı yapma konusunda sıkıntı olmuştu.
 Bizim ,Suudi Arapların,Yemenli Arapları öldürmesini kabullenmemiz mümkün mü?
 Amr İbn ül As'a bir sözümüz var mı?
 Çanakkale'de ,kardeşlerim yetiştik,kâfir nerede, gösterin, deyip tamamı şehit düşen kardeşlerimize bir sözümüz olur mu?
 Bu Araplara derken külliyen hepsi demek mümkün mü?
 Burada sıradan bir halkın ne suçu var.
CAMP David' de, Amerika kucağına oturan Arap'a ne diyeceğiz.
 Yani biz  ,hem ABD hem Rusya güdümünde olupta din kardeşine saldıran ,kafa kesen Arap'a ,bu Araplar demeyip de ne diyelim. Türkçe'de" bu" işaret zamiridir. Grubun içinde bir bölüm ayrıştırır ve onları kasteder.
Burada,Türk Askerine ki ,içinde Türk ,Arap,Çerkes ,Arnavut,Gürcü,Boşnak da vardır ,kurşun sıkan Arapla,Darfur'daki,Timbuktu'daki Fizan'daki Arap aynı kefeye zaten konulamaz. Bu Araplar derken üzülmenizi gerektirecek bir şey yok. Zaten biz böyle gönül kırıcı, ayrıştırıcı bir şeyin içinde olmayız.
 Böyle kastımız da olmaz.
 Ben ne kadar Türk'sem,bizimle birlikte olan Araplar da, o kadar Türk'sünüz.
Siz ne kadar Arap'sanız ,biz de o kadar Arap'ız.
Zığındere'de naaşları yakılan iki tabur Arap,  Osmanlı Askeri de tarihimizin şerefli yerinde , gönlümüzün sarayında oturmaktadır.
 Bizden bu duyguyu kimse söküp atamaz.
 Allah'a emanet olunuz.
Dua ile kalın...
Hoşça kalın...