Seddülbahir'de ilk şehitlerimiz...

Seddülbahir'de ilk şehitlerimiz...
Şehit düşen subaylarımız    Kale içi Batarya KomutanıYüzbaşı Şevki Bey,  Komutan Yardımcısı Üstteğmen Cevdet Bey, Takım Komutanı Üstteğmen Hasan Pala Bey,  Takım Komutanı Üstteğmen Rıza Bey, takım Komutanı Eşref Bey ve 81 askerimize minnet ve Şükranlarımızı sunarız.
Durakları cennet olsun...
………..
 
Balkanlarda 1912-1913 yıllarında Türk ve Müslüman soykırımı yaşandı. Bizim parlamentomuz da Balkanlar için böyle bir soykırım kararı alsın görüşüne cevabımdır.
     Geç kalınmış bir tavır.
     Bunu çoktan yapmalıydık.
     Bir Balkan Üniversitesi kurup( hem de Çanakkale' de) herşeyi tek tek araştırıp belgesiyle yazmalı ve emperyalistlerin yüzüne çarpmalıydık.
     Bunları yapmadık.
     Çok üzüntülüyüz.
     Ama yapacak birşey yok.
     Birgün bizim yaptıklarımız da tarihe geçecek ve belki bizi tarih affedecek ancak yetkili ve etkili olup da kılını kıpırdatmayanları tarih affetmeyecektir. ( Biz en azından  Balkan meselesini gündemde tutmaya çalışıyoruz. Konuşmalarımızda mutlaka Balkanları anlatıyoruz.)
     Balkanlarda öldürülen ,ırzına geçilen ,iffeti lekelenen herkes bizi affetsin.( Bu işin ahiretini de unutmamak gerekir.)
     2. Dünya Savaşı sırasında oluşan imkanı kullanmamak da bizim aptallığımız.
    Tarih sizi affetsin.
    İhtiyatlı olmakla pısırık bir dış politikayı uygulamak arasındaki farkı göremeyen devlet adamlarını da tarih başka şekilde yargılayacaktır.
……..
Bir fıkra:
Yıl 1980'li yıllar.Romanya CB Çavuşesku SSCBirligi genel sekreteri Brejnev'i bir un fabrikası açılışı için Bükreş'e davet eder.Amac halkın refahını Brejnev'e göstermek.Ne var ki,fabrikanın yolu Çingene mahallesinden gecer Brejnev gördüklerinden memnun kalmaz. Çocukların üzeri yırtık, ayaklarında ayakkabı yok.
Bir çingene aileyi ziyaret etmek ister. Sonunda ailenin evine giderler.Çingenin birçok çocuğu vardır.Ailesi reisi çocuklari tanıtmaya başlar.İste bu müzisyen olacak,bu marangoz olacak vs. Sıra en büyük  çocuğa gelir.Çingene derki bu büyük oğlum en büyük devrimci olacak.
Brejnev nereden anladın yoldaş demiş?
Çingene Brejnev'e bakarak "Ben bu yaşıma geldim.Bunun gibi yalan söyleyen kimseyi görmedim"
Ekonomik hedeflere bakınca aklıma geldi.