Sağlıklı bir yaşam ve mutlu bir hayat için doğa yürüyüşleri düzenlemesi ile tanınan Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü, bu sefer Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınoluk bölgesinde yer alan Kazdağları’nda program yaptı. Ege Bölgesi'nin eşsiz güzelliklerine sahip olan Türkiye'nin batı kıyısında yer alan Altınoluk’un en ilgi çeken mekanlarından biri de bir süre önce açılan cam teras.

Çanakkale’de sabah erken saatlerinde toplanan Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü ekipleri, otobüs ve özel araçlarla cam teras bölgesine gitti. Burada cam terasta vakit geçiren ve doğanın eşsiz manzarasında fotoğraf çeken ekip, daha sonra yürüyüşe geçti. Yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş parkurunda Kazdağlar zirvesinde yürüyen ekip, daha sonra cam terasın olduğu bölgeye gelerek buradaki dinlenme tesislerinde öğle yemeği molası verdi.

ZEUS ALTARI’NDAN ADATEPE’YE YÜRÜYÜŞ

Ekip daha sonra Küçükkuyu’ne gelerek bölgenin en meşhur köyü Adatepe köyüne geçti. Köy girişinde yaklaşık 10 – 15 dakika bir patika yolu yürüyerek Zeus Altarı’na ulaştı. Kazdağları’nın bol oksijenini ciğerlerinde hisseden grup kuş cıvıltaları ve böcek sesleriyle güzel bir yürüyüş yaptıktan sonra karşılarına çıkan Edremit körfezi manzarası karşısında büyülendiler. Edremit Körfezi, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzarasına sahip olan Zeus Altarı’nı ziyaret eden grup, daha sonra buradan meşhur Adatepe köyüne ulaştı. Burada köyü gezen grup, köy mekanlarında dinledikten sonra tekrar araçlara binerek geri dönüşe geçti.

Mehmet Güler