Sandığa ilk gidenlerden biri AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider oldu. “Çanakkale’de oyumuzu kullanarak, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik.” diyen Gider,  oyunu Özlem Kayalı İlkokulu’nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra çıkışta açıklama yapan Gider, “Her seçimde olduğu gibi, Çanakkale’ye yakışan bir seçim oluyor. Demokrasinin olmazsa olmazı, seçimdir. Bugün tüm Türkiye’de seçime gittik. Bu seçimin sonucunun Türkiye’ye ve Çanakkale’ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 18 Mart İlkokulu'nda  ve Eşi Nilden Güneşhan ile beraber oyunu kullandı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da oyunu Çanakkale merkezde kullanan vekillerden biri oldu.

MUHARREM ERKEK

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, eşi Özen Algönül Erkek ile birlikte Gazi Ortaokulu’na gelerek oyunu kullandı. Erkek, 1307 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra kendisini bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti; “Demokrasimiz, Çanakkale’miz için hayırlı olsun. Bu süreçte bizi sevgiyle, hoşgörüyle kucaklayan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Çanakkale, yine Türkiye’ye örnek oldu. Son Derece demokratik, nezaketli bir süreç yaşadık. Çünkü demokratik bir kent Çanakkale. Yerel demokrasinin büyümesini gelişmesini istiyoruz.  Yerel demokrasinin var olabilmesi için belediyeler çok çok önemli. Belediyeler halkın en rahat şekilde, doğrudan yönetime katılabildiği birimler. Onun için bugün artık Çanakkale halkı; seçmen son sözünü söyleyecek, kararını verecek. Seçmenin takdiri, iradesi her şeyin üzerindedir. Bizler adaylar olarak her şeyi söyledik. Şimdi kararı verecek olan Çanakkale halkıdır. Çanakkale’mize ve yerel demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha sonra okulları ziyaret ederek oy kullanan vatandaşlara “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.

 

BURAK KUNT

Dün Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde Çanakkale’de başlayan oy kullanma işlemi devam ederken, İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt da saat Gizem Kunt ile birlikte 18 Mart İlkokulu’na gelerek 1134 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Kunt okul çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Artık son gün. Bundan sonra söz vatandaşımızda, Çanakkale halkımızda. Vatana millete hayırlı olsun. Çok yakında görüşmek üzere” dedi.

 

 

JÜLİDE İSKENDEROĞLU

Cumhur İttifakı’nın adayı Jülide İskenderoğlu da Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nde oyunu kullandı. Daha sonra ise okul çıkışında seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yaptı. Çok güzel bir kampanya süreci geçirdiklerini ifade eden İskenderoğlu, “Çanakkale yine kendine yakışır bir şekilde projelerini anlattı. İddialı bir aday olarak şunları söylemek istiyorum; keyifle güzel işler yapmayı hayal ettiğimiz, altını doldurduğumuz projelerimizle Çanakkaleli hemşerilerimizin gönlüne girmek için sahaya indik. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Kazanan Çanakkale olacak” dedi.

 

 

Tuba Demirtaş