Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP, Çanakkale Belediye Başkan Adayı ve belediye meclisinde ittifak kurarken, il genel meclisinde kendi parti logoları ve kendi adayları ile seçime giriyor. Seçime az bir süre kala halen çoğu vatandaşta il genel meclisinde de iki partinin ittifak içinde olduğunu biliyor. Seçim çalışması yapan MHP Çanakkale Merkez İlçe İl Genel Meclisi 1’inci Sıra Adayı İbrahim Tayfun Uğur ve diğer adaylar bir yandan seçim çalışması yaparken, diğer taraftan halen bu yanlış bilgiye sahip olan seçmenlerini bilgilendiriyor.

 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale merkezde seçmenler belediye başkan adayları için, belediye meclis üyeleri için, il genel meclis üyeleri için ve muhtar adayları için ayrı ayrı oy kullanması gerekiyor. Cumhur İttifakı ortakları olan AK Parti ve MHP, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi Üyeleri için ittifak kurdu. Bu yüzden her iki parti seçmeni, Çanakkale Belediyesi için ortak adaya ve belediye meclisi için de ortak listeye oy vermesi gerekiyor

İL GENEL MECLİSİNDE İTTİFAK KURULMADI

Çanakkale Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyeleri için ittifak kuran iki parti, İl genel meclisinde ittifak kurmadı. Her iki parti kendi logoları ve kendi adayları ile il genel meclisinde seçime gidiyor. Belediyede ittifak kurulduğu için her iki partinin seçmenlerinin bir kısmı halen il genelinde de ittifak kurulduğu sanıyor. Çoğu vatandaş da il genel meclisi ve belediye meclisini karıştırdığı için bu yanlış bilgiye sahip oluyor.

Seçim çalışması yapan il genel meclis adayları, sahada çalışma yaparken böyle bir sorunla karşılaşıyor. Özellikle MHP’nin bir kısım seçmenin halen il genel meclis üyesi adaylıklarında da ittifak yapıldığını düşünüyor. Bu yüzden MHP il genel meclis adayları, seçim çalışmaları yaparken aynı zamanda bu sorunu da açıklamak zorunda kalıyor.

Mehmet Güler