Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, projelerini Çanakkale’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarla paylaştı. Projeleri tam not alan İskenderoğlu, yatırımlara hızla başlayacaklarının sözünü verdi.

 

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenlerine katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı havaalanında Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, AK Parti Eski Milletvekili ve Eski Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, protokol ve partiler karşıladı.

 

PROJELERİNİ İÇEREN DOSYAYI TAKDİM ETTİ

Bu önemli ziyareti fırsat bilen Çanakkale Belediye Başkanı Jülide İskenderoğlu, seçim çalışması çerçevesinde Çanakkale için hazırladığı proje kitapçığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vererek projeler hakkında özet bilgi aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tam not alan projeler hakkında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile de görüşen İskenderoğlu, yatırımlar için söz aldı.  

 

 

PROJELERİNDEN BAZILARI ŞÖYLE;

 

4T KONSEPT

 

 Çanakkale, tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu; kültürlerin kaynaştığı, doğal güzelliklerin her köşesinde hissedildiği; Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’i, Havranlı Seyit Onbaşı’sı, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Ezineli Yahya Çavuş’u ve isimleri şanlı tarihimizin altın sayfalarında yazılı kahramanlarımızla Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı eşsiz bir şehir…

 

Ekibimizle birlikte hazırladığımız ana proje konsepti, şehrin bu dört temel değerini; Tarih, Turizm, Teknoloji ve Tarımı (4T) ön plana çıkararak Çanakkale'yi geleceğe, Türkiye Yüzyılı’na taşımayı hedefliyor.

 

 

 

 

TARİH: ORTAK GEÇMİŞİMİZİ ONURLANDIRALIM; GELECEĞE TAŞIYALIM

 

Çanakkale'nin zengin tarihi dokusunu korumak ve daha geniş kitlelere taşımak için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çanakkale'nin dünya mirası olan Gelibolu Yarımadası, Assos, Troya gibi tarihi zenginliklerini daha etkin bir şekilde tanıtacak; şehrin tarihi dokusunu güçlendirecek ve eğitim programlarıyla tarih bilincini artıracağız.

 

 

 

TURİZM: KEŞFEDİLMEMİŞ CENNET

 

Çanakkale'nin eşsiz doğal güzelliklerinin, turizm açısından ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını görüyor ve biliyoruz.  Bu kapsamda Çanakkale'nin turizm altyapısını güçlendirerek yerli ve yabancı turistlerin şehri keşfetmesi için yeni turizm rotaları, konaklama tesisleri ve rehberlik hizmetleri geliştirilecek. Özellikle ekoturizm, gastronomi turizmi ve kültürel turizm alanlarında yeni projeler, Çanakkale'nin turizm çeşitliliğini artıracak ve bu sayede sürdürülebilir turizmi destekleyeceğiz.

 

 

 

TEKNOLOJİ: YENİLİKÇİ ÇANAKKALE

 

Teknolojinin gücünden yararlanarak Çanakkale'yi bir inovasyon merkezine dönüştürecek alt yapıyı hazırlamak bu projenin temel taşlarından biri. Akıllı şehir uygulamaları, sürdürülebilir enerji projeleri ve teknoloji geliştirme noktalarıyla Çanakkale’nin hem yaşam kalitesini artıracak hem de yeni iş fırsatları yaratacağız.  Gençler için teknoloji atölyeleri ve startup kuluçka merkezleri, şehrin teknolojik gelişimine katkıda bulunacak ve yerel yetenekleri girişime teşvik edecek.

 

 

 

TARIM: BEREKETLİ TOPRAKLARIN MİRASI

 

Çanakkale'nin verimli toprakları, tarımın sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını; aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu kanıtlar nitelikte. Organik tarım, yerel ürünlerin markalaşması ve tarımsal AR-GE projeleri ile Çanakkale'nin tarımsal üretim kapasitesi artırılacak. Çiftçilere yönelik eğitim programları ve kooperatifçilik destekleri, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yardımcı olacak.

 

 

 

 

 

AKILLI ŞEHİR MOBİL UYGULAMASI: ÇANAKKAL-E

 

Yaşamımızın her alanında teknolojiyi entegre ederek günlük işlerimizi daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetmemizi sağlayan akıllı çözümler geliştiriyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı olarak bu akıllı çözümleri şehir yönetimi ve belediye hizmetlerine taşıyacak olan "ÇANAKKAL-E" mobil uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

 

 "ÇANAKKAL-E" uygulaması, belediye hizmetlerinin daha etkin, verimli ve kolay bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasını amaçlıyor. "ÇANAKKAL-E" ile Çanakkale, vatandaşlarının cebinde taşıdığı bir belediye olacak, onlara zaman ve mekândan bağımsız bir hizmet erişimi sağlayacak. Akıllı şehir teknolojileriyle donatılmış bu uygulama, herkes için daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve etkin bir Çanakkale inşa etme yolunda büyük bir adım olacaktır.

 

Entegre Hizmetler

 

Kent Rehberi

 

Harita Entegrasyonu

 

Kullanıcı Dostu Tasarım

 

Geribildirim ve Destek

 

Gerçek Zamanlı Ulaşım Bilgisi

 

Sesli Asistan ve Erişilebilirlik

 

 

 

 

 

FESTİVALLER ŞEHRİ ÇANAKKALE

 

Felsefe, edebiyat ve kültürün kavşak noktası Çanakkale’yi bir festival şehri yapmamız elbette kaçınılmaz. İki yıldır Bakanlığımızın yürüttüğü Kültür yolları festivallerine ek olarak Uluslararası Seramik Festivali, Deniz Ürünleri Festivali gibi yerli ve yabancı turistleri kentimize çekecek vizyon etkinlikler başta olmak üzere gençlerimiz ve çocuklarımızın da eğlenip öğrenebilecekleri zengin içerikler ve atölye çalışmalarıyla dolu festivaller bir marka kent yaratma vizyonumuzun olmazsa olmaz bir parçasını oluşturuyor.

 

 

 

DÜŞLERİNİZİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ YER: BELEDİYEMİZİN YENİ DÜĞÜN SALONLARI PROJESİ

 

Her birimiz için evlilik, hayatımızın en özel dönemeçlerinden biri. Bu nedenle, bu anların unutulmaz ve kusursuz olması için çaba sarf etmek elbette önemli. Belediyemizin yeni düğün salonları, siz değerli çiftlerimize bu özel günleri kutlama ve paylaşma fırsatı sunacak.

 

Modern ve Zarif Tasarım

 

Esneklik ve Kişiselleştirme

 

Profesyonel Hizmet

 

Çevre Dostu Yaklaşım

 

Ortak Kullanım ve Toplumla Bağlantı

 

 

 

DAVET SALONLARI

 

Büyük mahallelerimizde, altın günleri, doğum günü partileri, nişan törenleri, mezuniyet partileri, yemek davetleri gibi özel etkinlikleriniz için davet salonları kuracağız. Etkinliğine göre oturma düzeni formasyon seçeneği, dans pisti, sahne, ses ve ışık sistemleri, dekorasyon seçenekleri, yiyecek ve içecek servisi gibi hizmetlerin de olacağı davet salonları, en özel günlerinizin vazgeçilmez alanları olacak.

 

 

 

KIR DÜĞÜN SALONLARI

 

En mutlu günlerini, açık havada düzenlenecek bir davetle şölene çevirmek isteyen gençlerimizi de unutmadık. Mahalle düğün salonlarının yanı sıra, kır düğün salonları, yaz düğünlerinin vazgeçilmez adresi olacak.

 

 

 

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN: MODERN KREŞ PROJEMİZ

 

Geleceğimizin en değerli mirası olan çocuklarımız için adım atmanın zamanı geldi. Modern yaşamın getirdiği zorluklarla başa çıkmak ve ailelerimize destek olmak için yepyeni bir adım atıyoruz.

 

Şehrimizdeki her çocuğun hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve kendini en iyi şekilde ifade etmesi gerekiyor. Bu nedenle, modern kreş projemizde her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündük ve çocuklarımızın gelişimini en üst düzeye çıkaracak bir ortam yaratmayı hedefledik.

 

Güvenlik ve Konfor

 

Eğitim ve Gelişim

 

Sanat ve Kültür

 

Sağlıklı Beslenme            

 

Mine Yel - Sedat Uz

Foto: BHA