CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek’in Barbaros Mahallesi’nde kurduğu seçim ofisi açılışı adeta mitinge dönüştü. Açılışa gelen kalabalık, gençlerin meşaleler ve davul zurna ile destek vermesi alan dolup taştı.

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere doğru hızla gidilirken adaylar da çalışmalarına hız verdi.  Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek’de çalışmalar çerçevesine kentin en büyük mahallesi olan Barbaros Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Seçim ofisi açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, CHP Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İlçe Belediye Başkanları, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Belde Başkanları, parti yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Barbaros Mahallesi Mehmet Çavuş Sokak’ta düzenlenen açılışa açılış kapsamında  partililer Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek’i  büyük bir coşku ile karşıladı. Mini konser ile şarkılar açılışa eşlik etti. Toplanan büyük kalabalığa hitap eden Muharrem Erkek “1989’dan bugüne olduğu gibi yine 31 Mayıs’ta kazanacağız. Birlikte kazanacağız, Çanakkale kazanacak. Biz Cumhuriyetçiyiz, demokrasiye aşığız, Atatürk milliyetçisiyiz, bu memlekete aşığız. Bu memlekette dünyanın en güzel şehrinin sosyal demokratlar koruyor. Korumaya da devam edecekler. Sosyal demokrat belediye başkanları, deprem toplanma alanlarını imara açmazlar, kamu yararını aşarak hukuksuz ranta izin vermezler. Sosyal demokrat belediye başkanları, doğa için çevre için mücadele ederler, Kazdağları için mücadele ederler, bu memleketin hakkı hukuku için mücadele ederler.   En önemli proje, katılımcı olacağız, şeffaf olacağız, hesap verebilir olacağız. 10 yıl Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Şanslıydım çünkü Ülgür Gökhan gibi birisiyle çalıştım. Halkın her kuruşunu basıl koruduğunu gördüm. Bu halkçı belediyeciliği devam ettireceğiz daha da ileriye götüreceğiz.   Biz çok güçlü bir aileyiz, çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Önümüzdeki dönemde Çanakkale’ye hizmet etmeye birlikte devam edeceğiz. Çanakkale, sağlıklı ve planlı gelişecek. El ele vereceğiz, birlikte çalışacağız, birlikte yöneteceğiz ve her şey çok güzel olacak.” dedi.

 

Seçim bürosu açılına katılan ve vatandaşlardan büyük destek gören Ülgür Gökhan da bir konuşma yaptı. Başkan Gökhan, “Ben aday olduğum zaman da böyle topluluklar vardı, bu akşam da aynısı var.  Demek ki aldık seçimi. Bu akşam belli oldu, demek ki aldık seçimi. Muharrem Erkek ile 2004 yılından itibaren Çanakkale’de siyaset yapıyoruz. Bana 4 dönemdir sizlere hizmet etme fırsatı veren partililerime ve Çanakkalelilere çok teşekkür ediyorum. Bu akşam ben burada sizlere seslenme fırsatını yakalayabilmişsem çok mutluluk duydum.  Çünkü benim alnım ak yüzüm açık. Sizlerin alnını karartmadım, başınızı öne eğdirmedim.  Siz sokaklarda gezerken Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı hakkında hiçbir sıkıntı yaşamadınız.  Elbette yanlışlarımız olmuştur, çöp atılmıyor, altyapı vs. olabilir ve düzeltilebilir. Ama alın karası düzeltilemez.  O yüzden hakkınızı helal edin benden yana da helal olsun.  Yaklaşık 50 gün sonra sayın İsmail Özay’dan aldığım belediye mührünü  Muharrem Erkek’e vereceğim.  Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

 

Arzu Baladur

Foto: BHA