31 Mart yerel seçimleri için aday adayı süreci tamamlanırken partiler adayı belirleme çalışmasını sürdürüyor. Çanakkale’de en güçlü partilerden biri olan CHP, bazı ilçe ve beldelerde belediye başkan adaylarını açıkladı. Başta Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi olmak üzere birçok belediye adayını açıklamadı. Özellikle Çanakkale’de adayın nasıl belirleneceği tartışması sürüyor. CHP’nin Çanakkale Belediyesi adayı olmak için 4 aday adayı başvuruda bulundu. Bu 4 adayın CHP genel merkezi mi yoksa CHP Çanakkale üyeleri mi seçecek.

Parti içinde bu konuda tartışma devam ediyor. CHP’nin adayının 2019 yılında olduğu gibi ön seçimle belirlenmesinin gerektiğini savunan CHP eski il ve merkez ilçe başkanlarından oluşan bir grup CHP İl Binasın önünde açıklama yaptı.

 

 

Açıklamayı CHP eski İl başkanlarından Doğan Ateş, Sabiha Güler, Metin Ümit Ural, , Eski Merkez ilçe başkanlarından Süleyman Erte, Ali Uyanık, Süleyman Büyükgaga, Erkan Tüze, Feriha Balçık, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eski milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediyesi eski başkanı İsmail Özay ve Mehmet Emin Şevik de gelerek destek verdi. Basın açıklamasını  CHP eski il başkanı Doğan Ateş okudu. Ateş, 31 Mart Seçimlerinde CHP Çanakkale Belediye Başkan adayının parti üyelerinin belirlemesi gerektiğinin altını çizdi. Son yerel seçimlerde yapılan üye bazında öncecim sonuçlarının yerel seçim sonuçları ile eşdeğer çıktığına dikkat çeken Ateş, “Üye bazında öncecim yapılmalı adayları üye iradesi belirlemeli.

Bizler önceki dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yapan il başkanları ve merkez ilçe, İlçe başkanları olarak 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde özgürlüklerin ve barışın kenti olan Çanakkale'mizde aday belirleme yöntemiyle ilgili olarak partimize karşı duyduğumuz sorumluluk gereği önerilerimizi gündeme getirmenin doğru olacağına olan inancımızla gelecek güzel günlere olan inancımız parti içi demokrasinin adaylarımızı belirlerken tüm üyelerimizle yapılacak ön seçim veya sonuçlarına uyulacak eğilim yoklaması ile yani sandık başlayacaktır. Bu bağlamda belediye başkan adaylarımızın belirlenmesinde ön seçim veya sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması yapılmasını belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyeliklerinin belirlenmesinde de yine sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması, yapılmasını talep etmekteyiz. Bu talebimizi partimizin yetkili organlarınca dikkate alınacağına olan inancımız tamdır.

Hatırlatmak istiyoruz.  Bu tür adayı belirlemede en büyük anket üye iradesini sandığa yansımasıdır. Bunun örneğini iki bin on dokuz yerel seçimlerinde üye bazında yapılan temayül yoklamasında üyelerimizin yüzde altmışının oyunu alarak dördüncü dönem aday olan il belediye başkanımız Çanakkale halkının da yüzde altmış birine yakın oyunu alarak il belediye başkanı olarak seçilirken yaşadık ve Tüm üyelerimizin iradelerinin sandığa yansıyacağı bir aday tespit yönteminin partimizi daha da güçlendireceği ve yaklaşık elli yıldan beri sosyal demokrat bir anlayışla yönetilen Çanakkale'mizin yine sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmesine büyük katkı koyacağına inancımız tamdır. Bu hatırlatmayı tarihe not düşmek adına kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi.

 

TUBA DEMİRTAŞ

Foto:BHA