Belde belediyesi tarafından bu yıl 4’üncü Müzik Festivali düzenlendi. Festivalde pop müziğin tanınan simaları sahne aldı. Festivale AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Gelibolu ilçe Başkanı Serhat Sürücü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hafta sonu Evreşe'de müzik rüzgarı estiren festival Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak'ın konuşması ile başladı. Sıyuak "Ekmek olan, emek olan bir hikaye düşünün içinde insan olan, insana hizmet ve insana hürmet olan bir hikaye düşünün içinde aşk olan, aşkla çalışan insanlar olan ve bir memlekete, bir kente aşık olursanız, aşkla çalışırsanız, neleri değiştirebileceğinizi göreceğiniz bir hikaye düşünün. Bir hikaye düşünün içinde inanç olan, azim olan, umut olan. Bir hikaye düşünün içinde mutluluk olan, heyecan olan ve sonunda kardeşlik olan ve başarı olan. Bu hikaye bizim hikayemiz. Bu hikaye Evreşe’nin hikayesi. Evreşe Belediye Başkanlığı çalışanlarının ve benim hikayem. Mustafa Kemal Atatürk’e sormuşlar. Demişler ki; ’Paşam başarı nedir.’ Mustafa Kemal Atatürk demiş ki; ’Çalılıktan, gül bahçesi yapma hayalini kurabilmektir’ demiş başarı" dedi.

Evreşe’deki müzik fetsivaline katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise sahnede yaptığı açıklamasında, Trakyalıların acı günlerde ve güzel günlerde, savaşta ve yangında hep bir arada olduğunu, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini belirtti.Soyuak yönetimindeki belediyenin, Evreşe’de insana dokunan hizmetler yaptığını vurgulayan Gider, “Çanakkale merkezde tiyatro salonu yokken, konser verilebilen yerler yokken, şu kalabalığı toplayamıyorken Çanakkale, Gelibolu, Gelibolu’nun 5’te bir bütçesiyle bu işleri yapıyorsa bu Kamil Başkan’ın yapamayacağı iş yok. Düşünsenize bu adamın bir de Gelibolu’da olduğunu, memleket başka bir yer olur” dedi.

MÜZİKLE COŞTULAR
Müzik rüzgarının estiği Evreşe Belediyesi 4. Müzik Festivalinde ünlü sanatçlar sahne aldı.  Konsere saatler kala ünlü isimlerin hayranları konser alanını doldurdu. Binlerce kişinin katıldığı konserde sahneye çıkan ilk isim Simge Sağın oldu. Tarihe mal olmuş 'Evreşe Yolları Dar' şarkısı ile sahneye çıkan ünlü sanatçı Simge Sağın'a Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak'da Çelloyla eşlik etti. Sağın Hareketli Parçaları ile katılımcıları coştururkrn romantik şarkıları ile de sevenlerinden büyük alkış aldı. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu İcardi ile adeta patlama yapan 'Aşkın Olayım' şarkısı çalındığında ise  konser alanındaki binlerce kişi tek bir ağızdan eşlik ettiler.  Konser sonunda Simge Sağın'a Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ve AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, ünlü sanatçıya çiçek takdiminde bulundu.
 
Son zamanlarda Türk Pop müziğinin yükselen ikilisi Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut da festivalde sahne aldı. Seslendirdikleri şarkıları ile son yılların en iyi çıkışını yakalayan ikili, şarkılarını bu kez Evreşeliler için seslendirdi. sahnedeki enerjileri ile dinleyenlerini coşturan ikili unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Bünyamin Nami Tonka