Çanakkaleli antrenör bir baba ve öğretmen bir annenin çocuğu olan ve 9 yaşındayken müzikle tanışan, üniversite yıllarında  dizi sektörüne de adım atan Çanakkaleli Rümeysa Arslan’ın yıldızı giderek parlıyor. Müziğe olan ilgisini keşfeden annesi, 9 yaşında Rümeysa’ya bir gitar aldı. Rümeysa bu  gitar ile  müzik dünyasına adım attı. Okul yıllarında Çanakkale’de bir grupla müzik yapmaya da başlayan Arslan çeşitli illerde müzik yarışmalara katıldı.
2017 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünü kazanan genç yetenek, müzikte asıl parlayacağı yer olan İstanbul’a taşınma kararı aldı. Çanakkale’deki okulunu dondurarak İstanbul’a giden Rümeysa Arslan,  2018 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser şarkıcılığı bölümünü kazandı. Müzik okurken fizik ve güzelliği ile ön planda olan Arslan, arkadaşlarının da tavsiyesi ile oyunculuğa adım attı. İlk olarak Meleklerin Aşkı dizinde rol aldı.
11 bölümlük ‘Meleklerin Aşkı’ dizisindeki başarılı performansı ile dikkat çeken Rümeysa Arslan’a bu kez  Türk Dizi tarihinin en önemli dizilerinden biri olan Diriliş Ertuğrul’dan oynama teklif geldi. Bu sırada oyunculuk eğitimi de alan Rümeysa Arslan dizi sektöründe hızla parlamaya başladı. Başarılı bir oyunculuk performansı sergileyen ve ekran başındaki izleyicileri etkileyen Rümeysa Arslan, dizide  ‘Irene’ karakterini canlandırdı. Bu rolü ile çok sevilen oyuncu, filmin yurt dışına da satılarak yayınlanması sadece Türkiye’de değil yurt dışında da geniş bir hayran kitlesine sahip.

MÜZİKTE DE İDDİALI
Oyunculuk kariyerinin merdivenlerini hızla tırmandığı dönemde bile müzikten kopmadı. Artık dizi teklifleri kabul etmeyen ve okulunu okuduğu müziğe dönen  Arslan, 2020 yılında ilk şarkısını yazarak adeta müziğe yeni bir sayfa açtı. Rümeysa, Pandemi sürecinde hazırladığı  ve  2022 yılında müzik dünyasına ilk teklisi ‘Beni Sar’ şarkısı ile iddialı bir giriş yaptı. Müziğin yanı sıra söz de yazan Rümeysa Arslan, bu yaza da damga vuracak bir eseri yayımladı.  Sözlerini kendisi yazdığı  ilk şarkısı olan  ‘Ne dünü aradım’ müzikseverlerle buluştu.  Oyunculuğu kadar müzikte de başarılı olmak isteyen Rümeysa Arslan, Ağustos ayında bu kez daha güçlü bir eser olan ‘Neden’ ile  yeniden dinleyicilerin karşısında olacak.
Oyunculuktan şimdi daha çok müziğe önem veren Rümeysa Arslan gelinen noktayı şöyle özetledi, “Müziğe olan ilgim çocukluğumdan geliyor.  Daha sonra opera ve şarkıcılık bölümünü kazandım.  Okul okurken arkadaşlarımın da tavsiyesi ve desteği ile oyunculuk ajansına kayıt oldum.  Kayıt olmamla birlikte teklifler gelmeye başladı ve bu süreçte Meleklerin Aşkı ve Diriliş Ertuğrul dizilerinde oynadım. Oyunculuk kariyerime Meleklerin Aşkı dizisi ile başladım. Daha sonra Diriliş Ertuğrul dizisine transfer oldum iki karakter de benim için önemliydi. Çünkü Diriliş Ertuğrul dizisinde Bizans Prensesi Irene’yi canlandırıyordum. Meleklerin Aşkı dizisinde de  Deniz Cengiz karakterini canlandırdım. Bu karakter de biraz ara bozan bir karakterdi.  Oyunculuk deneyimlerimde iki rol de bana çok şey kattı.
Setlerde başarılı çalışmalar yaparken pandemi araya girdi. Her kes gibi ben de evde kendimle baş başa kalınca müziği ne kadar özlediğimi fark ettim.  O dönem okula da ara verince müziğe başladım. Söz yazmaya ve beste yapmaya başladım. İlk şarkım o dönemde çıktı ve 2022 yılında da ilk tekli şarkımı yayınladım.  İlk şarkım bu yıl 23 Haziranda çıktı.
‘Ne dünü aradım’ şarkısının hem müzikseverler hem de hayranları tarafındna çok beğenildiğini de dile getiren Rümeysa Arslan “Sözleri bana ait olan ve Haziran ayında yayınlanan şarkım, çözülememiş bir aşkın şarkısı ve hissettiğim şeylerin üzerine yazmıştım ama şarkı tamamlanmadığı için iki dönemimi kapsıyor.  Şarkıyı bu yıl Mart ayında tamamladım.  Şu anda yayında olan ‘Ne dünü aradım’ şarkım iki farklı versiyon ile yayında. Aranjörlüğümü yapan arkadaşım Kaan’ın da yaptığı farklı bir versiyonu daha var.  takipçilerimiz ve müzikseverler iki versiyonu da çok sevdiler.
 Setlere ara verdikten sonra tamamen müziğe yöneldim çünkü müzik asla bölünmeyi kabul etmiyor.  Oyunculuk da tabi öyle ama  şu an oyunculuğa dair bir düşüncem yok, sadece müzikle ilgileniyorum.  Oyunculukla ilgili teklifler de geliyor ama değerlendirmiyorum.  Müziği de insanların beni duymasını ve hissetmesi için yapıyorum ve müzikseverler yayınladığım her şarkıda beni hissedecek. Benim de amacım insanlara şarkılarımla daha çok dokunmak”

Arzu Baladur