Henüz yeni kurulmasına rağmen bir çok başarılı çalışmaya imza atan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı, sona eren eğitim öğretim yılı sonunda akademik toplantı gerçekleştirerek yeni dönemde yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Toplantıya  Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da katıldı
Devlet konservatuvarı Akademik Kurul toplantısı Nedime Hanım Konağında Rektör Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti. Rektör Erenoğlu’nu Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Müdür Yardımcıları Doç. Bahadır Çokamay, Öğr. Gör. Barış Karabulut ve fakülte sekreteri Figen Karakaya karşıladı. Önce, Nedime Hanım Konağı Yerleşkesi ve binası gezildi. Bina ve işlevi hakkında bilgi verildikten sonra kurul toplantısına geçildi.
Kurul toplantısı Devlet Konservatuarı tanıtım filmi ile başladı. Sonrasında, Devlet Konservatuarı müdürü Uğur Türkmen, akademik, idari personel ve öğrenci sayıları, kalite süreci çalışmaları, yarı zamanlı sertifika programı, lisans, yüksek lisans, sanatta yeterlik programları, döner sermaye, halka açık kurslar, bilimsel ve sanatsal etkinlikler, kurumsallaşma süreci, kadro ve araç gereç ihtiyaçları, öğrenci ve eğitimci talepleri, bölüm ve anasanat dallarında yeni yapılanmalar hakkında bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Yayın ve konser sayılarında son üç yılda en çok üreten konservatuar eğitimcilerine Rektör Prof. Dr. Erenoğlu tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Erenoğlu’na Türkmen tarafından Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumuna katkıları dolayısı ile şilt takdim edildi. Rektör Erenoğlu’da üniversitenin yeni yaklaşımları, akademik ve idari personelden beklentileri, konservatuvar çalışmalarının önemi hakkında konuşma gerçekleştirdi. Kurul toplantısı akademik personel ile Rektör Erenoğlu’nun karşılıklı fikir alışverişleri ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
 
Haber Merkezi