Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK pilotları Binbaşı Murat Bakıcı ve Binbaşı Yasin Dikkule, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Havacılık Kulübü tarafından İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilere tecrübelerini, havacılık sektörüne ilişkin bilgilerini aktardı.

 

Etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Söyleşi öncesi ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, SOLOTÜRK ekibine plaket verdi.

 

ÇOMÜ'de Havacılık, Savunma Sanayi, Elektrikli Araçlar Anlamında Önemli Çalışmalar Yapıyoruz

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; SOLOTÜRK ekibini büyük bir beğeni ile izlediklerini, ÇOMÜ'de havacılık, savunma sanayi, elektrikli araçlar anlamında önemli çalışmalar yapıldığını dile getirerek şunları söyledi  “Havacılık kulübümüzün bu etkinlikleri öğrencilerimiz için bir rol model olma imkanı sağlıyor. Özellikle ön lisans ve lisans seviyesindeki öğrencilerimiz ile bu ekibi bir araya getirmek önemli bir faaliyet oldu. Pilotların başarı hikâyelerini onların kendi ağızlarından dinlemek bizim için çok kıymetli. ÇOMÜ'de havacılık, savunma sanayi, elektrikli araçlar anlamında önemli çalışmalar yapmaktayız. Devam eden Ar-Ge faaliyetlerimiz var. Özel sektörle yoğun çalışıyoruz. Bu anlamda böyle etkinlikler birçok öğrencimizin hayatının bundan sonraki aşamasına şekil vermesi açısından çok kıymetli. Ben güzel yeteneklerin burada motive edileceğini ve kendi kariyerlerinin şekilleneceğini düşünüyorum.”

 

Maneviyatıyla insanları büyüleyen Çanakkale'de olmaktan mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Binbaşı Murat Bakıcı ve Binbaşı Yasin Dikkule havacılığın bir tutku ve aşk olduğunu belirtti ve öğrencilere alanları ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

Kaynak: ÇOMÜ