Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun katıldığı programa; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile birlikte TYÇ logolu uluslararası geçerliliğe haiz mezuniyet belgeleri kullanmaya hak kazanan Üniversitelerin Rektörleri, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve davetliler iştirak etti.
Programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'na, TYÇ logo kullanımı yetki belgesi ile anı plaketi takdim edildi. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu programda emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları ifade etti “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosunu taşıyan diploma ve belgeler, yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek nitelik ve kalitenin varlığını işaret edecek. Bu yıl ilk kez 40 üniversitenin diplomalarında TYÇ logosu kullanılacak” dedi.
TYÇ Logolu Diplomalar ÇOMÜ’de Bir İlk
Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu konuşmasında ÇOMÜ’de bir ilk olduğunu belirttiği açıklamasının devamında   “İstihdam piyasasında yüksek nitelikleri ve kaliteyi ifade eden TYÇ logosu bu yıl ilk kez Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi diploma ve mezuniyet belgelerinde kullanılacak. Diploma, sertifika veya belgenin üzerinde TYÇ logosunun bulunması, o programın kalite güvence süreçlerinin etkin bir şekilde işletildiğini gösterir. Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine açık bir referans taşıdığını belirtir. Yeterliliğe erişim süreçlerinin güvenilir ve şeffaf olduğunu ifade eder. Tüm bunlar önümüzdeki süreçte TYÇ logosuna sahip diploma ve belgelerin hem yurtiçi hem de yurtdışında eğitim kurumları ve işverenler tarafından talep edilen ve kabul gören yeterliliklere dönüşeceğinin açık göstergesidir. Üniversitemiz adına diploma ve mezuniyet belgelerinde TYÇ logosunun kullanılması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunu daha da iyileştirmek, nitelik ve nicelik olarak artırmak, daha çok eğitim programına bu TYÇ logosunu vurmamız için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz" dedi.
 
Haber Merkezi