Özellikle yaz aylarında sınır komşusu Yunanistan’a gitmek isteyen  vatandaşların işini kolaylaştırmak,  ticaret yapan iş adamlarının vize işlerini kolaylaştırmak ve iki ülke arasındaki çalışmaları arttırmak amacı ile  İstanbul’da yapılması gereken Yunanistan vize işlemleri artık Çanakkale’de de yapılabilecek.  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının yoğun girişimleri ile Kosmos Vize Hizmetleri Çanakkale Ofisi açıldı.  Artık Vize İşlemleri için İstanbul’a gitmek zorunda kalmayan vatandaşlar Yunanistan Vize İşlemlerini Çanakkale’de  halledebilecek.
Yunanistan’dan Schengen vizesi almak isteyen, ikameti Çanakkale ve ilçelerinde olan vatandaşların vize işlemlerini kilometrelerce yol kat etmeden, kolaylıkla halledebilmelerine imkân tanıyan Kosmos Vize Hizmetleri Ofisi’nin resmi açılışına yapılarak hizmete girdi.  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Yunanistan İstanbul  Başkonsolosu Georgina Soultanopoulou,  Kosmos Vize Hizmetleri Ceo'su Yorgo Papalyaris ve Genel Müdür Fatma Baysan katılırken, Çanakkale’den ise ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Sayman Üye Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Ayşe Önen Özoğuz, Deniz Tennioğlu, Volkan Temiz, Genel Sekreter Sema Sandal ile Meclis Üyeleri, sektör temsilcileri ve seyahat acenteleri hazır bulundu.

Sorunları Kaldırmak İçin Çalışıyoruz
Yunanistan İstanbul  Başkonsolosu Georgina Soultanopoulou açılış konuşmasında vizelerin alınması için yaşanan zorluklara değinerek, açılan ofisin işleri kolaylaştıracağını dile getirdi. Soultanopoulo “Uzun zamandır görüşmelerini gerçekleştirdiğimiz Kosmos açılışı için bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Çanakkale’nin Yunanistan’a daha yakın olmasına rağmen, burada yaşayanların vize işlemleri için İstanbul’a gidiyor olması daha zordu. Bu sürecin kolaylaşması için çaba harcayan ve bize destek olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna teşekkür ederim. Kendileri bugün burada bizi çok sıcak karşıladı. Ülkelerimiz arasında vize ile ilgili sorunlar olsa da biz bunları kaldırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
İlişkileri Güçlendirecek Bir Adıma
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise konuşmasında  atılan bu adım ile ilişkilerin de güçleneceğini belirterek “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Üyelerimize ve vatandaşlarımıza vize konusunda kolaylık sağlamak için Sayın Georgina Soultanopoulou’dan pozitif ayrımcılık rica ettik kendisi de sağolsun bunu bize tanıdı. Öncelikle kendisine, sonra hizmet binamızda Kosmos Vize Ofisi açılabilmesi için çok çaba gösteren Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ayşe Önen Özoğuz, Ahmet Çelik, Akın Yalman ve Turgay Kılıç’a, işbirlikleriyle bize destek olan Yorgo Papalyaris ile Fatma Baysan’a teşekkür ediyorum. Üyelerimize ve bölgemize bu hizmeti sağlayabilmemize vesile oldular. Yunanistan ile ilişkilerimizi güçlendireceğine inandığımız bir adım atmış olduk hep birlikte” dedi.
ÇTSO 15 No’lu Komite Üyeleri ve Meslek Grubu’nda yer alan turizm ve seyahat acentesi temsilcileri ile bir araya gelen Yunanistan İstanbul  Başkonsolosu Georgina Sultanopulu, vize konusunda destek olabilecekleri konuları aktararak, temsilcilerden gelen görüş ve önerileri dinledi.  Konuşmalar ve görüşmelerle devam eden açılış, hediye takdimleri ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Mine Yel