Artan enflasyon ile birlikte  yaşanan fiyat artışı yılın son günlerine giderken, yılbaşı geleneği olan  Milli Piyango’nun Yılbaşı biletlerinde de yaşandı. Geçen sene 120 TL olan Tam bilet bu sene 200 TL oldu. Çeyrek biletin fiyatı geçen sene 30 TL iken bu sene 50 TL olduğu belirlendi. 2023 yılında verilecek  olan büyük ikramiye’de bu sene 200 milyon TL oldu.Vatandaşlar yılbaşına günler kala biletleri almaya başlıyor. Staışlar çanakkale’de de başladı.Çanakkale’de milli piyango satıcılığı yapan Cahit Başoğul “Özelleşmeden önceki satışları adetsel olarak yakalayamıyoruz alan da var alamayan da.Çeyrek bilet 50 TL yarım bilet 100TL  tam bilet 200TL olmuş durumda.Ciddi bir fiyat artışı görüyoruz.Bilet fiyatlarının artmasından dolayı en çok satılan çeyrek bilet oldu.”Yılbaşı öncesi vatandaşın umudu olan milli piyango artık göz ardı edilmeye başlandı. Bu durum esnafı da olumsuz etkiledi.Bu gidişle milli piyango tarihe karışacak gibi duruyor.’’dedi.
 
Dağıtılacak toplam ikramiye tutarının 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olacağı yılbaşı özel çekilişinde, ikramiye dağıtım oranı artırıldı. İkramiye kategori sayısı 13'ten 15'e çıkarılırken, çekilecek olan kod sayısı da 622'den 1.012'ye yükseltildi. Böylece daha fazla sayıda kişi daha fazla ikramiye kazanma şansına sahip olacak.
 
 
 
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 200 milyon TL'lik büyük ikramiyenin tamamı dağıtım garantili olacak. Bu yıla özel olarak belirlenen kuralla birlikte bilet payına bakılmaksızın, büyük ikramiye, isabet ettiği satılan bilet ya da biletler arasında eşit olarak paylaştırılacak. Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar devam edecek.
 
 
 
İbrahim Akın Kazancı