Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TATSO Üyesi Oda ve Borsa Başkanların katılımlarıyla 12 Aralık 2022 tarihinde T.C. Berlin Büyükelçiliği'nde gerçekleştirildi.
Genel Kurula, Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Meclis Başkanı Birol Çetin katılım sağladı. TD – DIHK Genel Kurul Toplantısında Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf A. Königs ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu açılış konuşmaları gerçekleştirdi. Ardından denetçilerin hazırladığı denetim raporları, Yönetim Kurulu'nun hazırladığı bilançolar ve öngörülen bütçe onaylandı.
T.C. Berlin Büyükelçiliği'nde gerçekleşen toplantıda gündem maddelerinin ardından, Denetçiler, Yönetim Kurulu, Yedek Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı.
Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Birol Çetin genel kurula ilişkin olarak şunları belirtti; “Çanakkale Ticaret Borsası olarak Üyesi olduğumuz Türk-Alman Ticaret Sanayi Odası’nın bugün 15.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Son derece verimli geçen Genel Kurulda mevcut Başkan Rolf A.Königs yeniden başkan seçildi.
TATSO, Ekonomi, ticaret, sanayi ve hizmet sektörlerine ilişkin konularda Türkiye ve Almanya arasında uzun yıllara dayanan köklü ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla kurulmuş ve iki ülke arasında köprü görevi üstlenen ayrıca Oda ve Borsalarımıza bağlı iş insanlarına yönelik son derece memnuniyet verici işler gerçekleştirmektedir. Çanakkale Ticaret Borsası olarak, Rolf A.Königs ve Yönetimine yeni döneminde başarılar diliyoruz” dedi.
 
Haber Merkezi