Ama bazı haber kanallarında yer alan Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı konuşulan yaş aralıkları hayal kırıklığına neden oldu.
 
 
Gündemde yer alan haberlere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı EYT taslağı bu şekilde iken geçtiğimiz gün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çalışma Bakanı ve Hazine Bakanı 3'lü zirvede EYT çalışmasında yaş şartı da masaya yatırıldı. Özellikle işveren tarafından gelen talep dikkate alındı. 2 milyon kişinin biranda emekli edilmesinin işveren ve bütçe üzerinde ağır yük oluşturması nedeniyle yaş şartı yeniden gündeme geldi. Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı konuşulan yaş aralıkları oldu. Bu beklenti sosyal medyada tepkilere neden oldu.
 
Haberler hakkında değerlendirme yapan, EYT Çanakkale Derneği Başkanı Murat Çağlayan; ‘’İlk günden beri yeni mağduriyetler yaratılmadan bir çözüm için mücadele ediyoruz. Haber kanallarında duyurulan kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı çözüm değildir. Kabul edilemez. Yeni bir hayal kırıklığına, yeniden yaşa takılmaya, tastamam 99 öncesi hakların iade edilmemesini EYT kitlesi kabul etmeyecektir. Yayımlanan bu haberler nabız yoklama ise zaten Eyt mağdurları tepkisini de tweterda sosyal medya da açılan taglarda 500 binin üstünde attığı tepki mesajlarıyla göstermiştir, her zaman her yerde yarın sahada da göstermeye de devam edecektir. Bizler yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu haklı davamızda mağduriyetimizi anlattık iktidarıyla muhalefetiyle kabul ettirdik. Çözüm önerilerini sunduk sıra siyasilerde vekillerimizde. Yarım yamalak eksik, bulmaca gibi açıklamalardan, sabah akşam farklı beyanatlardan, bilgi kirliliğinden BIKTIK! Açıklayın artık tasarıyı, yasanın son şeklini bitirin bu mağdur kitleye eziyeti.Bilinsinki eyt kitlesi mücadeleden dün vazgeçmedi yarın da vazgeçmez. Her zaman dediğimiz gibi haklarımızın eksiksiz iadesi için sahaysa saha, meydansa meydan, meclisse meclis, mitingse miting, yılmadan pes etmeden mücadeleye devam ederiz ediyoruz. saygılarımızla’’dedi.
 
NE ZAMAN ÇIKACAK ?

2022 yılının ikinci yarısında çalışmaları hızlanan EYT düzenlemesinin Aralık ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor. Kamuoyunda 'emeklilikte yaşa takılanlar' olarak bilinen vatandaşlardan ilk etapta 1,6 milyonu aşkın kişi emekli olacak. EYT yasasının geçerlilik tarihinin ise 1 Ocak 2023 olarak düzenlenmesi bekleniyor.
 
EYT ŞARTLARI NELER?
 
8 Eylül 1999 düzenlemesi öncesinde sigorta girişi olan SSK'da 5.000 günü doldurmuş kadınlar için 20 yıl erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi bulunuyordu. Yine Bağ-Kur'da ise sigortalılık süresi sabit olmak üzere kadınlar için 7.200 gün erkekler için ise 9.000 gün prim şartı bulunuyor.
 
Bünyamin Nami Tonka