Pazardaki kabalık erken saatlerden itibaren görülmeye başlandı. Uygun fiyata ürün bulup dolaplarını doldurmak isteyen vatandaşlar, geçen haftalarda olduğu gibi meyve-sebze reyonlarına daha yoğun bir ilgi gösterdiler. Vatandaşlar artık her Pazar olduğu gibi temel ihtiyaçlarına öncelik verdi. Manav reyonlarının önleri tıklım tıklım iken diğer reyonların önlerinin neredeyse boş kalması dikkat çekiyor. Kimi esnaf çözüm olarak ürünlerini yarı fiyatlarına satmayı tercih etti. Birçok esnaf ise bunu göze alamıyor çünkü sattıkları malın yenisini alamamaktan korkuyor.

Pazar pazarındaki fiyatların geçen haftalara göre aynı olduğu görüldü. Taban fiyatlarında düşüş göze çarparken ortalama fiyatlar neredeyse aynı. Geçen hafta kilogramı 5 TL’ ye domates bulunması çok zor iken dün bazı tezgâhlarda armut olarak bilinen domateslerin kilosu 5 TL’den satıldı. Ancak genel itibari ile domates fiyatlarının aynı olduğu belirtildi.

Zincir marketlerdeki mevsimlik meyve-sebze fiyatları düşmeye devam ederken Pazar fiyatları büyük ölçüde sabit kaldı. Hal böyle olunca market fiyatları ile pazar fiyatları arasındaki fark düşüşe geçti. Mevsimlik ürün fiyatlarının ilerleyen haftalarda Pazarda düşüşe geçip geçmeyeceği merak konusu.
 
Gülçin Akın