Ölçek istifa ettiğini duyururken, iddialar tam tersi yönünde. Alınan bilgiye göre; Çanakkale’ye gelen AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in istifasını istediği öğrenildi.
 
Erken seçim iddiaları yüksek sesle dile getirilmeye devam edilirken, siyasi partilerin teşkilatlarında da hareketlilik devam ediyor. İstifa eden ve görevden alınma kervanına AK Parti de katıldı. Son zamanlarda AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı ile ilgili kapalı kapılar arasında birçok iddialar dillendiriliyordu. Gittikçe yüksek sesle dillendirilen iddiaların ardından AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü’nün Çanakkale’ye gelerek Gökçe ile görüştüğü öğrenildi. Gündüz başlayan hareketlilik sonrasına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in önceki gece sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ölçek, "Geldiğimiz noktada gördüğüm lüzum üzerine görev değişikliği kararı almış bulunmaktayım" ifadeleri ile istifasını duyururken,  Çanakkale’ye gelen Kordinatör’ün hem Başkan Ölçek hem de yönetiminin istifasını istediği öğrenildi.
 
“GELDİĞİMİZ NOKTADA GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE”
 Eski Merkez İlçe Başkanı Ölçek açıklamasında,  "Değerli Dava Arkadaşlarım 04.10.2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul neticesinde teşkilatımızın teveccühü ile Merkez İlçe Başkanlığı görevi 2. kez şahsıma teslim edildi. Oluşturduğumuz yönetim kurulumuz ile bir yılı aşkın süredir partimiz, Çanakkale’miz ve hemşehrilerimiz için çalıştık. Her zaman hemşehrilerimizin dertlerine çözüm olan bir siyasi model ile onların yanında olmak en büyük hedefimiz oldu. Ancak geldiğimiz noktada gördüğüm lüzum üzerine bir görev değişikliği kararı almış bulunmaktayım. Mensubu olduğum AK Partimden ve davamdan hiçbir zaman ayrılmadan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden yürüyerek eskisinden daha fazla çalışmaya, 2023’e giden büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için durmadan çalışmaya devam edeceğimi beyan eder başta Çanakkale halkına, belde ve mahalle yönetimlerine ve üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder haklarını helal etmelerini dilerim. Benden yana tüm haklarımı helal ederek başta AK Parti Grupbaşkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve İl Başkanımız Naim Makas’a teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.
 
Şimdi kulislerde görev değişikliğine giden yolda ortaya atılan iddialar ve kimin yeni merkez ilçe başkanı olacağı konuşuluyor.
 
Dilek Akşen