‘Mutfakta yangın var’ adlı broşürde son günlerde yapılan zamlar eleştirilerek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutfaktaki yangını söndürmek amacıyla 10 maddelik önerisi hakkında bilgi verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl ve Merkez İlçe Örgütü, semt pazarı girişinde halkın ve esnafın sorunlarını dinleyerek, broşür dağıttı
‘Mutfakta yangın var’ adlı broşürde son günlerde yapılan zamlar eleştirilerek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutfaktaki yangını söndürmek amacıyla 10 maddelik önerisi hakkında bilgi verilirken, ‘10 Soruda Aile Destekleri Sigortası’ adlı broşürde ise güvenli yurttaş, toplum ve gelecek için ev kadınlarına yönelik aile destekleri sigortası hakkında kapsamlı bilgiler yer alıyor.
Yaşanan ekonomi krizle vatandaşın alım gücünün düştüğü son günlerde Cumhuriyet Halk Partisinin hazırladığı kurtuluş reçetesini ve Millet İttifakının seçimi kazandığı anda yapılacak çalışmaların yer aldığı broşürleri dağıtılarak vatandaşlar yapılacaklar hakkında tek tek bilgilendirildi.
Yapılan Broşür Dağıtım çalışması hakkında bilgiler veren CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol “Geçtiğimiz aylarda bir boş tencere eylemi yapmıştık ve  ‘Mutfakta yangın var’ var demiştik. İşte şimdi ülkenin geldiği durum bu. Mutfakta yangın var.  Bu yangını vatandaşlara anlatmak ve tekrar tekrar hatırlatmak belki  çok acı verici olabilir ama gerçek ile de yüz yüze gelmek zorundayız.  10 soruda aile destekleme sigortamızın amacı  da şudur,  Biz Millet İttifakı olarak  iktidara geldikten sonra  sosyal yardımları daha da kurumsallaştırarak, sosyal yardımları halkımıza daha çok indirgeyerek  hiçbir kesimi ayrıcalıklı kesim yapmadan  yardılar yapmayı hedefleyen bir  partiyiz. Bu parti çalışmalarımızı, bu broşürlerimizde özetledik. Bunun içinde ne var? Bunun içinde, kadınlara verilecek yardım,  gençlere yapılacak pozitif ayrım, engelli bireyler, engellilere bakan kadının  sigortalı olması  ve kadına verilecek destekler var.  Yani bizim Genel Başkanımız diyor ki ‘hiçbir çocuk  yatağa aç girmemeli, hiçbir kadın kendini çaresiz hissetmemeli’ diyor. Sigorta desteği içerisinde bir madde daha var  o da önemli. Eşinden ayrılmış kadınlara  ev kurma desteği de veriliyor.  Sigorta kapsamında her aileden birinin sigortalı  olacağı da yer alıyor.  Bu broşürlerin amacı da  bunu gören insanlar bize sorsunlar ve biz bunun cevabını seve seve everelim.  Çünkü geliyor gelmekte olan. Herkes hazır olsun biz de hazırız” dedi.
Nazif Cemhan Şen