CHP’li Belediye Başkanları, İmamoğlu için destek paylaşımlarında bulundu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak destek verdi.
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurdu. Bakan Soylu, "Bu konu siyasi değil, bir güvenlik meselesi" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise belediyede çalışan 86 bin personelin yanında olduğunu söyledi, Soylu'yu görevini yerine getirmemekle suçlayarak istifaya çağırdı.
Bakanlık tarafından başlatılan özel teftiş ile ilgili CHP’li Belediye Başkanları, İmamoğlu için destek paylaşımlarında bulundu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak destek verdi.
Başkan Gökhan, paylaşımında “Sevgili Ekrem Kardeşim sen ne yalnızsın ne de yalnızca İstanbulluların başkanısın. Duruşun, saygınlığın, kocaman yüreğinde bugün tüm Türkiye’nin evladısın” ifadelerini kullandı.
Muzaffer Cirtel