Geçtiğimiz hafta sonu FOX TV'de İlker Karagözün sunduğu, Çalar Saat Hafta sonu programına katılan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek siyasetin gündeminde yer alan birçok konu başlığında değerlendirmeler yaptı. Bütçeyi de eleştiren Milletvekili Erkek, “Türkiye’nin yeni bir yönetime ihtiyacı var. Asıl sorun burada” dedi.
 
Geçtiğimiz hafta sonu FOX TV'de İlker Karagözün sunduğu, Çalar Saat Hafta sonu programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek siyasetin gündeminde yer alan birçok konu başlığında değerlendirmeler yaptı.
6 Siyasi parti ile birlikte gerçekleştirdikleri Anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Muharrem Erkek; ‘’Tamamlama aşamasına geldik. Redaksiyon aşamasındayız. Sayın Genel Başkanlara sunacağız. Ondan sonra Sayın Genel Başkanlar, yol haritasını belirleyecek” dedi.
FUAT OKTAY SEÇİLMİŞ DEĞİL, ATANMIŞTIR
Mecliste Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın CHP milletvekilleri hakkında sözlerini eleştiren Muharrem Erkek; ‘’Fuat Oktay kim atanmış biri, Cumhurbaşkanı yardımcısı, atanmış biri, seçilmiş biri değil, bu bütçeyi kim sunması lazım mecliste, yüce mecliste, gazi mecliste, milli iradenin tecelligahı olan en yüksek oranda tecelli olan mecliste, yürütmeyi kim temsil ediyor. Sayın cumhurbaşkanı, yürütmenin bütçesi bu, temsil eden de bir kişi var seçilmiş Cumhurbaşkanı, onun gelip sunması gerekir atanmışların değil, Atanmış bir meclis başkanına o şekilde, müdahalede bulunamaz, atanmış cumhurbaşkanı yardımcısı atanmış bakanlar, seçilmiş milletvekillerine seçilmiş meclise parmak sallayarak, konuşama tehdit edemez. Bunlar demokraside olmaz. Ne diyordu Erdoğan atanmışların önünde seçilmişleri koruyacağız diyordu. Atanmışlar değil seçilmişler diyordu. Seçmen iradesi millet iradesi diyordu.’’ dedi.
“SEÇİM BARAJI YÜZDE 10 DEMOKRASİ AYIBI DÜNYA'DA ÖRNEĞİ YOK”
Halkın gerçeklerini anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Muharrem Erkek; ‘’Şimdi Türkiye İşçi Partisi ve diğer partiler mecliste temsil edilen diğer tüm partiler bırakın konuşsun, demokrasi var. Orası müzakere yeri, konuşma yeri niye söz hakkı vermiyorsunuz. Neden, bakın söz hakkı aldılar. Çıktılar konuştular, biz ne diyoruz her zaman mesela barajı niye eleştiriyoruz biz, seçim barajı yüzde 10 demokrasi ayıbı, Dünya'da örneği yok. Neden birçok parti giremiyor meclise, seçmen iradesi, milli irade tam anlamıyla meclise yansımıyor. Her kesim temsil edilmeli ve her kesim orada, düşüncelerini ifade edebilmeli, bu toplumda ayrışmayı da engeller, bu çoğulcu demokrasidir. Katılımcılıktır, bu toplumda uzlaşmadır. Niye engelliyorsunuz, engelleyemezsiniz. Orası millerin kürsüsü orada çıkacağız, gerçekleri halkın gerçeklerini anlatmaya devam edeceğiz. Fuat Oktay ne anlatıyor, Fuat Oktay siyaset yapıyor. Atanmış biri ‘’ şeklinde konuştu.
“BU BÜTÇENİN BİR ANLAMI YOK”
Bu bütçenin anlamı kalmadı diyerek sözlerine devam eden Muharrem Erkek; ‘’ Neden anlamı kalmadı, bütçeyi meclise getirdiklerinde Dolar 9 TL’ydi. Şimdi ne yapıyorlar biliyor musunuz, ek bütçe hazırlıyorlar. Ek bütçe getirecekler düşünebiliyor musunuz? Memleketi ne hale getirmişler, Şimdi diyorlar ya dolar bize ne, vatandaşın aldığı her şey dolara endeksli, bu bütçede ne var biliyor musunuz, faiz var, faiz lobilerine teslim etmişler memleketi, önümüzdeki 3 yıl her gün bakın gün diyorum, 75 Milyon dolar faiz ödeyeceğiz. 75 Milyon dolar, 75 milyon lira değil, Vergileri Türk lirası ile toplayacaksın, dolara çevireceksin, her şey dolara endeksli, niye her gün zam her gün, zam mesela bir örnek vereyim çok somut, BOTAŞ doğalgazı kim dağıtıyor. BOTAŞ hepimiz doğalgaz kullanıyoruz dimi, doğalgaz faturaları ödüyoruz. Biz doğalgazı ne ile yapıyoruz. Rusya'dan, Azerbaycan’dan çünkü dünyada ticaret dolar ile, Dolar ile alıyoruz. Peki BOTAŞ ne topluyor vatandaştan, mecburen lira ne yapıyor, onu dolara çeviriyor. Gidiyor doğalgaz alıyor, e ne yapıyor mecburen zam yapıyor. Daha da zamlar olacak her şey dolara endeksli, aldığımız ekmekte bebek maması da. Dış güçlere teslim olmuşsa bu iktidar, bu iktidarı değişmemiz lazım. Demek ki Erdoğan dış güçlere mi teslim, dış güçler mi yaptırıyor bunları, faizi indir, faizi arttır. Cumhurbaşkanının yetkisi var sıfırlasın faizi, Çıkarsın bir cumhurbaşkanı kararnamesi, faiz sıfır desin yetkisi yok mu? Var ama yapamazsınız, bilimin gerçekleri var. Ekonominin gerçekleri var. Dış güçler ise bırakın, dış güçlere temsil olmayan bir yönetim gelsin. Türkiye’nin yeni bir yönetime ihtiyacı var. Asıl sorun burada” şeklinde konuştu. 
‘’GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ DEMEK’’
6 Siyasi parti ile birlikte gerçekleştirdikleri Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Muharrem Erkek; ‘’Tamamlama aşamasına geldik. Redaksiyon aşamasındayız. Sayın Genel Başkanlara sunacağız. Ondan sonra sayın Genel Başkanlar, yol haritasını belirleyecek. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ne demek biliyor musunuz? Aslında iş, aş demek. Güçlendirilmiş parlamenter sistem hukukun üstünlüğü demek, düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğe demek, herkesin başta gençler olmak üzere özgürce eleştirebilmesi demek, güçlendirilmiş Parlamenter istem bu demek, Türkiye bugün öyle bir sistem ile yönetiliyor ki, bu sistem demokratik bir başkanlık sistemi de değil, tam bir tek adam sistemi bütün güç bütün yetki, tek adamda toplanmış, güçlendirilmiş parlamenter sistemde böyle olmayacak. Kurallar olarak güçlü kurumlar olacak. Bakın bugün bütün ekonomik kurumlar başta olmak üzere ekonomik bağımsızlığını kaybetti. Merkez Bankası başta olmak üzere, bir kere bu partili Cumhurbaşkanlığı sistemine son vereceğiz. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Milletini ve milletin birliğini yazıyor. Anayasaya göre, Bir siyasi parti lideri ve temsil edebilir mi edemez. Devletin sigortası olacak, saygın bir temsil makamı olacak. İcra makamı meclis olacak.’’ diye ifade etti.
 
Dilek Akşen