Gökçeada İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları personel yetersizliğine aldırmadan üreticilerin emeğinin daha fazla değer kazanması için araziden ayrılmıyor. Gökçeada İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kavruk ve çalışanlardan Sadık Köse biçerdöver kontrolü yaptı.

Tarlada biçerdöver ile yapılan çalışmaları yerinde takip eden Gökçeada İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları hasat edilecek ürünün nemi, tarlaya dökülen taneler, yangın güvenliği, biçilen sapların uzunluğu gibi kontroller tek tek yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gökçeada İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kavruk, “Bakanlığımız çok önem verdiği biçerdöverleri kontrol ediyoruz. Belli bir oranda otlu olması gerekiyor. Yüzde birlik kaybın Türkiye geneli düşündüğünüzde milyonlarca TL hasat edilmeden kalması demektir. Tane dökümü var mı yok mu, hayvan mesesinde kullanılan bu sapların yüksek mi alçak mı biçiliyor bunun kontrolü var. Sonuçta bir bresin kaynağı hayvancılıkta kullanılıyor. Biçerdöverlerimizin çalışma esnasında istemeyen durumlar neticesinde yangınlara sebebiyet verebiliyor. Amacımız bol verimli kazançlı ve aynı zamanda çevreyi koruyan ve yangınlara sebep vermeyen bir hasat süreci geçirmektir” dedi.

Damla Şener Okdaş