Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, TBMM’de Geyikli beldesinde meydana gelen köpek zehirlenmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan Ceylan’a Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu paylaşımın altına yaptığı yorumla cevap vererek, “Sizden Teşekkür beklerdim. Personeli kendim açığa aldım. Sözümün arkasında durdum. Kendi partinizin belediye başkanlarına bu konuda bakmanızı size tavsiye ederim. Yanlış bilgilendirmişler sizi maalesef. Ben toplu mezar yaptırıp köpekleri diğer sorumlular gibi gömmedim” dedi.
Geçtiğimiz haftalarda Geyikli beldesinde yaklaşık 19 köpek zehirlendi. Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu açıklama yaparak sorumluların yakalanması için çalışmalara başladığını söyledi. Kısa bir süre sonra bir açıklama daha yapan Oruçoğlu, zehirlenmeyi gerçekleştirdiği iddia edilen 3 belediye personeli açığa alındığını duyurdu. Konuyla ilgili CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, TBMM’de yaptığı konuşmanın videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Ceylan, videoda “Geyikli'de 20 Köpek katledildi. Belediye Başkanı"Ben böyle bir talimat verdiysem kafama sıkarım." diyor. 3 şüpheli gözaltında ve belediye personeli. Sn Bşk, kafana sıkma, istifa et ki bir daha böyle bir rezalet yaşanmasın” ifadelerine yer verdi.

SİZDEN TEŞEKKÜR BEKLERDİM
Yapılan bu paylaşımın altına Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu yorum yaptı. Oruçoğlu, “Sayın vekilim keşke doğru bilgi alsaydınız. Türkiye de hiçbir belediye başkanının yapmadığı bir şeyi yaptım ve bu olayı kendim ortaya çıkardım. Sizden Teşekkür beklerdim. Personeli kendim açığa aldım. Sözümün arkasında durdum. Kendi partinizin belediye başkanlarına bu konuda bakmanızı size tavsiye ederim. Yanlış bilgilendirmişler sizi maalesef. Ben toplu mezar yaptırıp köpekleri diğer sorumlular gibi gömmedim. Geyikli’ye yabancı biri değilsiniz. Geldiğinizde buyurun bir çayımı için. Önceki dönem Darıköy’de gömülen köpeklerin yerini göstereyim size. O zaman nasıl bir yanılgıya düştüğünüzü anlayacaksınız. Ben sözümün arkasındayım. İnşallah sizde olayı öğrendikten sonra özür dileme erdeminde bulunursunuz. Benim inancım gereği hiç bir canlıya kıymam söz konusu değil. İnanıp, inanmamak size kalmış. Benim gönlüm çok rahat” dedi.
 
Bünyamin Nami Tonka