Bayramiç Belediyesi’nin deve güreşi sahası etrafına aldığı 140 bin TL değerindeki portatif tribün nedeniyle Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ve Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun sosyal medya üzerinden tartıştı. Ardından Güray Yüksel  bir açıklama daha yaparak, ‘Kimseyle kavgamız olmaz’ sözleriyle tartışmaya son verdi.
Bayramiç Belediyesi tarafından açılan ihaleyle deve güreşi sahası etrafına 140 bin TL değerinde portatif tribün alındı. Bayramiç Belediyesi’nin borçları nedeniyle makam aracını satan Başkan Mert Uygun’un böyle bir harcama yapması tepkilere neden oldu. Tepkilerden en dikkat çekeni Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel’den geldi.

Yüksel sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, “Yüksel, “ Borçları yüzünden makam aracını satan CHP'li Bayramiç Belediyesi, 140 Bin TL'ye deve güreşi tribünü alıyor’ diyor bir gazete. Bu ihaleyi yapan yöneticiler Bayramiç Eski Belediyesi Sadettin Başkana ithamlarda bulunuyorlar, borçlar bilbordlara asıyorlar. Bizi havuz yüzünden eleştiren CHP yönetimi sadece deve güreşi izlemek için 140 bin TL harcıyor. Amacım eleştirmek veya yargılamak değil. Bunu kim yapıyor da denebilir. Rant var vs konulara zaten girmeyiz. Hiçbir yönetici böyle ithamlarla karşı karşıya kalmak istemez. Demem o ki böyle sosyal faaliyetler kalabalık olmasından kaynaklı olarak bu rakamlar çıkması da bazen kaçınılmaz” diyerek Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’a tepki gösterdi.

Yüksel’in bu sözlerine Mert Uygun’dan cevap geçikmedi. Uygun sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Sayın Ezine Belediye Başkanı her karşılaştığımızda 40 yıllık dostmuş gibi davranıyorsun. Eğer gerçekten samimi olsaydın, arayıp ihalenin ne amaçlı olduğunu öğrenebilirdin. Unutma ki bizde şeffaf yönetim var. Biz bu ihaleyi, tribünler her etkinlikte kullanabilecek şekilde taşınabilir olduğu için yaptık. Sadece bu etkinlikte değil yıllarca kullanılsın diye. Ayrıca senin savunduğun eski belediye başkanı aylık 164 bin TL’lik 3 araç için kiralamalar yaptığı için icraya verildik. Nakit paraya ihtiyacımız olduğu için kolay satılabilecek arsa ve makam arabasını satılığa çıkardık. Ve yeni tanıştığımız dönemde bana dedin ki; ‘o 3 aracı kiralayan firmayla tanıştım. Bizimkiler bu firmayla nasıl çalışmış hayret ettim’ dedin. Sen gerçekten samimi değilmişsin. Senin yaptığın ihaleleri Ezine İlçe Yönetimimiz titizlikle gündeme getiriyor. Ezine ilçe işlerine ve siyasetine karışmak benim haddime değil. Bayramiç’e karışmak senin hiç haddine değil. Bırak da Bayramiç eski Belediye Başkanı bu yaptığı ihaleyle ilgili kendini savunsun. 10 aydır savunacak bekliyoruz” sözleriyle çekeni Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel’e cevap verdi.

KİMSEYLE KAVGAMIZ OLMAZ
Belediye başkanların yapmış olduğu karşılıklı paylaşımlarının ardından Güray Yüksel, yeni bir açıklama yaparak,“Kimseyle kavgamız olmaz. Biz memleketimiz, sevdamız Ezine’mizi, bölgemizi ileriye taşımak için durmada, dinlenmeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ezine-Bayramiç yolu genişletme ve sıcak asfalt çalışmaları, Ezine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları, Ezine Yeni Kültür Merkezi çalışmaları, Ezine Yeni Kapalı Pazaryeri çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bölgemizin parlayan yıldızı, marka kent Ezine’miz için durmadan çalışmaya devam” ifadeleriyle tartışmaya son noktayı koydu.

Nazif Cemhan Şen