Barbaros Mahallesi Troya Caddesinde yer alan Piri Reis Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi, ücretsiz ekspertiz çalışmasıyla gayrimenkul alım ve satımı yapacak olan vatandaşlara bilgi vereceğini dile getirdi.

Piri Reis Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Yöneticisi Alper Doğmaz yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Verdiği bilgide , “Piri Reis Gayrimenkul Çanakkale, Kocaeli ve Kayseri ofisleriyle hizmet vermektedir. Gayrimenkul alış satış, danışmanlık, ücretsiz ekspertiz hizmetleri vermektedir” dedi.

Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Alper Doğmaz, “Piri Reis Gayrimenkul limitet şirketinin yöneticisiyim.1o seneden beri Çanakkale’deyim bu iki senedir aktif haldeyim. Son yasal düzenlemeyle taşınmaz mal ticaret belgesinin alınması zorunlu geldi ve mesleki yeterlilik zorunlu haline geldi. Bu kapsamda bu sektöre girmeden önce kanuni zorunlulukları yerine getirerek faaliyetimize 2019 yılının Mart ayında başladık. Daha önceki adresimizden de şu anda bulunduğumuz kavşaktaki Troya Caddesi’nde ki yere taşındık. Şuan itibaren burada hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Biz Çanakkale merkezli bir firmayız. Bu anlamda diğer yurt dışı imzalı firmaların aksına Çanakkale Piri Reis adını yansıtan faaliyetler yapıyoruz. Gayrimenkul alım ve satımlarda danışmanlık ve rehberlik yapar. Piyasa değerinde alımlar yapar. Ücretsiz ekspertiz faaliyetlerimiz var. Malınızın değerini piyasada öğrenmek istiyorsanız bize başvuru yapın. Ücretsiz yerinde tespitler yapıp çok rahatlıkla bir rapor olarak suna biliriz. Değerlendirmek isterseniz de satışları gerçekleştire biliriz. Alım satım yapmadan önce mutlaka Avrupa ve diğer ülkelerde olduğu gibi aslında dünya da ki ülkelerde şu var bir gayrimenkul danışmanı var. Türkiye’de gayrimenkul sektörü biraz örselenmiş durumda ayakçı tabir ettiğimiz insanlar devreye girmiş ve insanların iyi duyguları samimi duyguları kandırılmış. Son yasal düzenleme kapsamında şunu söylemek istiyorum. Eğer bir alım satım yapacaksanız mutlaka yeterlilik belgesi taşınmaz mal yetki belgesi olan bir firmaya başvurun o firmada ki mesleki yeterliliğe sahip yetkisi olan gayrimenkul danışmanlarıyla bu konuda çalışma yapın malınızı değerinde satın ya da gayrimenkul yatırımına girecekseniz profesyonel bir yardım alın. Yasanın taahhüt ettiği oranlarda biz komisyonumuzu alıyoruz. Kimsenin kandırılmadığı bir yöntemle gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Bu konuda pozitif yönlendirme yapıyoruz. Doğru iş yapmaya çalışıyoruz. Bizim misyonumuz, vizyonumuz ve değerlerimiz var. Bizim için kazançtan öte değerler sistemimizde insanların güvenini kazanmak önceliklidir. Türkiye piyasasında şube ve ofis sayımızı artırarak bu anlamda yerli ve milli bir kimlikle vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bünyamin Nami Tonka