Öğretmenler Günü yaklaşmasıyla Gökçeada’da eğitim veren öğretmenler arasında yemek yapma yarışması düzenlendi. Tüm öğretmenlere açık olan yarışmada kendine güvenen 10 öğretmen 5 ayrı ekip olarak mutfağa girdi. Öğretmenler mutfakta hünerlerini sergilerken yemek kokularını alan diğer arkadaşları jüri olarak yemeklerin tadına bakmak için sıraya girdi.

Öğretmen Hatice Evren ve Esra Altıparmak bir ekip oluşturarak ‘Portakallı Kereviz’ yemeği ile yarışmaya katıldılar. Eren Begde ve Ömer Çolak ekibi Karadeniz usulü “Kapalı Pide” yaptılar. Yasemin Durmaz Gemici ve Ömer Karaköse ekibi “Soslu Kuzu Kebabı” ile renk kattı.
 Zafer Tepeli ve İlyas Alaylı ekibi soğansız menemen olmaz diyerek ‘Menemen’ yaptılar, Yarışmada rakiplerine zaman avansı vererek biraz geç başlayan Çiğdem Özgünaydın ve Sefa Dinçfikir ekibi ekibi 2 yemekle katıldıkları yarışmada Piliç Tandır ve Special Soslu Spagetti yemeklerini jürinin önüne koydular.
Öğretmenler Günü Haftası etkinlikleri yarın yapılacak “Masa Tenisi Turnuvası” final maçları ve Gökçeada ADD tarafından düzenlenen ve Başöğretmen Atatürk’ü konu alan tek kişilik gösteri ve konser programı ile devam edecek.

Damla Şener Okdaş