Gökçeada Cumhuriyet İlkokulu ‘Palyaço’ isimli bir şiirden yola çıkarak Gökçeada’da yaşayan Türkiye’nin ilk palyaçosu ile öğrenciler bir araya geldiler.

Bir şiirden yola çıkarak onları gerçek palyaço ile tanıştırmak için etkinlik düzenleyen öğretmenleri ve okul idarecileri ve Gökçeada’da ikamet eden Türkiye’nin ilk palyaçosu Yakup Topçuoğlu ile bir araya gelerek Gökçeada Kent Müzesinde Yakup Topçuoğlu ait bölümde öğrenciler bilgi aldı. 81 öğrencinin katıldığı etkinlikte Palyaço Yakup, keman yayı ile testeresini çalarak çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Gökçeada Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ömer Erdem Bayram, “3’ncü sınıflarımızın Türkçe Dersinde geçen Palyaço adlı şiirden esinlenerek, Türkiye'nin ilk palyaçosu Yakup Topçuoğlu ile çocuklarımız buluşturduk. İleri geçecek Müze konusu ile birleştirerek Gökçeada Kent Müzesi'nde bulunan Palyaço Yakup'a ait köşede öğrenciler ile gerçekleştirilen söyleşi ve daha sonra müze bahçesinde yapılan gösteri ile öğrencilerimiz eğlenceli zaman geçirdiler. Yakup Amca'ya bu etkinlikte göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Damla Şener Okdaş