CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı’nda istifalar peş peşe geldi. İlçe başkanı ve ardından ilçe başkan yardımcısının istifa etmesi, adada şok etkisi yarattı. Peş peşe gelen istifaların arkasında yatan sebep ise belediye meclisinde verilen kararların yattığı öğrenildi.
 
Yerel seçimlerde CHP, turizmin gözde yeri Bozcaada’da yeniden ipi göğüsleyerek başkanlığı kazandı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ikinci kez başkan seçilmesinde CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’un önemli görev üstlendiği belirtiliyordu. Belediye seçimlerin üzerinden bir yıl geçmeden CHP ilçe teşkilatı karıştı. İki dönemdir CHP Bozcaada İlçe Başkanı olan Hüseyin Durmuş, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile istifasını duyurdu. Durmuş yaptığı kısa açıklamada istifasının nedenini şöyle açıkladı; “Üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığından gördüğüm lüzüm üzerine istifa ediyorum. Bundan sonra Bozcaadamızın daha güzel, daha yaşanılabilir bir yer olması için mücadeleme CHP bir neferi olarak devam edeceğim. İlçe başkanlığım süresince partili partisiz bana destek olan herkese teşekkür ederim."

İKİNCİ İSTİFA GELDİ
CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’ın istifasının yarattığı şok etkisi geçmeden CHP teşkilatı ikinci istifa ile sarsıldı. Durmuş’un ardında başkan yardımcısı Zuhal Alparslan istifa etti.  Peş peşe gelen istifalar ilçede en çok konuşulan konuların başında geliyor. Yeni istifaların gelip gelmeyeceği konuşulurken, istifaların altında ne yattığı merak konusu oldu.
 
BELEDİYE MECLİSİ KARARLARI MI SEBEP OLDU
CHP ilçe başkanı ve yardımcısının istifa etmesinin ardından ilçede birçok sebep de konuşulmaya başlandı. Belediye meclisinin özelikle bazı plajlarda bulunan büfe gibi yerlerin ruhsatlıları ile ilgili yapılan oylamanın etkili olduğu ifade ediliyor.  CHP’li belediye meclis üyelerinin verdiği kararların bu istifada etkili olduğu belirtiliyor.
Mehmet Güler