Bu yıl balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar fazla balık tüketememişti. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte balık fiyatlarında yüzde 50 civarında düşüş yaşandı. Balığa talebin az olması nedeniyle bazı balık satan dükkanlar da kepenk indirdi. Balıkçılar, Ramazan ayından sonra balık tüketimin artacağını söyledi.

15 Nisan- 1 Eylül arası balık yasaklarının devam etmesiyle birlikte birçok balıkçı balıkhanede yer alan dükkânlarını kapattı. Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte balık çeşitleri de azalmaya gitti. Birçok tezgâhta az balık yer aldı. Ramazan ayının ilk on beş günü balık tezgâhlarının az olmasından yakınan balıkçılar, vatandaşların her zaman taze balık yiyebileceğini, Ramazan ayının ilerleyen günlerinde tezgâhlarda balıkların bol olacağını dile getirdiler.
Balıkçı Serkan Ağırman, “15 günlük av yasağımızda balıklar biraz azalmıştı. Doğal olarak çeşitlerimiz de azdı. Bu yüzden de balık fiyatlarımız biraz pahalıydı. Şimdi Ramazan Ayı’nın girmesiyle balık fiyatlarımız biraz düştü. Dalyandan gelen balıklarla birlikte İstavrit av yasaklarında 45 lirayı bulmuştu. Şuan da istavritimiz 25 lira, zargana 60 lira iken şimdi 30 lira, kupa 15 lira, uskumru 50 lira civarında seyrediyor. Yasaklardan önce bu fiyatlar iki katıydı. Şu anda vatandaşımız bol bol balık yiyebilir. Her yakalanan balık taze balıktır. Ramazanın girişiyle bir etkilenme oldu. İşler baya durgun ve ramazandan kaynaklanan bir durum” diye konuştu.

HER GÜN TAZE BALIK GELİYOR
Uysal Balıkçılık Murat Sevinç, “Balıklar maalesef biraz azaldı. Azalmasının sebebi de yasaklar girdi. Ama bizde 26 tane dalyan var. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar. Yasak girdiği için balık olmadığını söylüyorlar. Aslında öyle değil. Hepsinden teker teker balıklarımız geliyor. Şu bir gerçek az geliyor. Talep biraz çok olduğu için fiyatlarda yükselme oldu. Ama kazancımız iyi satışlarımız iyi insanları bilgilendirmek istediğim tek konu her gün taze balık geliyor” dedi.
 
Damla Şener