Gökçeada Burhanettin Kurt Anaokulu okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapmak ve farkındalık yaratmak amacı ile her yıl olduğu gibi kortej düzenledi. Öğrenciler hazırladıkları farkındalık kostümleri ile göz alıcı bir halde korteje katıldılar.

Öğretmenler ve aileler ile birlikte Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler ve ellerinde ki Okul Öncesi Eğitimin Önemini vurgulayan dövizleri anıta bıraktılar.
Düzenlenen kortejin amacı ile ilgili Okul Müdiresi Duygu Tohumcu kameramıza şunları söyledi. Duygu Hanımın konuşmasının ardından miniklerimizin kortej yürüyüş görüntülerini de videomuzda görebilirsiniz.

Burhanettin Kurt Anaokulu Okul Müdiresi Duygu Tohumcu, “Biz her sene yapmış olduğumuz korteje öncelikle bu okul öncesi eğitimin farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımız ile birlikte bu sene geri dönüşüm projesi oluşturduk. Temiz çevre, temiz toplum, temiz ve sağlıklı bir yaşam tarı ile oluşturmuş olduğumuz kostümlerle bir kortej yürüyüşü düzenledik. Mayıs ayı içerisinde okul öncesi farkındalığını artırmak, faydalanmayan öğrencilerimizin okul öncesine yöneltmek, Gökçeada okul öncesi varlığını tekrardan anımsatmak, bir sonra ki sene için başvuru yapacakların tekrar oluşturmak adına kortej düzenledik. Bu yaptığımız etkinliklerden sadece bir tanesi, okul öncesini yaymak için bir çok proje yaptık” dedi.

İbrahim Akın Kazancı