Etkinlikte konuşan SİME-SENGenel Başkanı Serdar Dursun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görev alan sivil memurların haklarının iyileştirilmesi için yaptığı çalışmaları sendika üyelerine aktardı. Çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.
Kahvaltı etkinliğine SİME-SENGenel Başkanı Serdar Dursun ,Balıkesir Şubesi Genel Sekreteri Çanakkale Başkan yardımcısı Aydoğan Tunçay,Genel Başkan Yardımcısı Ercan Büyükkara,Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Karayalçın ve üyeler katıldı.
Kahvaltıda konuşan Balıkesir Şubesi Genel Sekreteri Çanakkale Başkan yardımcısı Aydoğan Tunçay, “Sivil memurlar olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan memurların sendikal haklarını savunmak için kurulmuş bir sendikayız. Bugün Çanakkale’de ki üyeleri ile bir kahvaltı toplantısı icra edeceğiz. Genel Başkanımız Serdar Dursun, Milli Savunma Bakanı ile yaptığı görüşmeleri, kurmay başkanı ile yaptığı görüşmeler ile ilgili üyelerimize bilgilendirme yapacak. Hem bir kaynaşma hem de bir araya gelme etkinliği kapsamında bu etkinliği düzenledik” diye konuştu.
SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun, “SİME-SEN yola çıktığı ilk günden bu yana Çanakkale SİME-SEN her zaman yanımızda oldu. Sendikalık bilinci, hak ettiği özlük haklarına kavuşması, statü sahibi olabilmesi için elinden gelen çabayı koyabilen Çanakkale’ye genel merkezimiz adına teşekkür borcumuz var. 6 yıl sonra gelen kurmay başkanımız ve Milli Savunma Bakanımız bizim yoğun taleplerimizin ve her yere yaptığımız bürokratları rahatsız ettiğimiz taleplerimizi kayla alarak SİME-SEN genel merkezini ve diğer sendika gelen merkezini genel başkan seviyesinde makamına davet etmiştir. Bu davet esnasında bizler daha farklı çalışmalar ve daha farklı tepkiler beklerken gayet samimi karşılandık. Bakanımız konularımı ile ilgili bizleri motive etti. Bizim açtığımız ilk konu geçen yıl 17 Nisan’da asker kişiye verilip sivil personelin unutulduğu, ötekileştirildiği veya üvey evlat vasfında sayıldığı yapılmamış olan iyileştirme ve zamdır. Bunla ilgili sayın bakanımız göreve geldiğinin ikinci günü Genel Kurmay Başkanlığı’nda toplantı yapıldığı bu toplantıda bununla ilgili çabasını, neler düşündüğünü anlattı. Yasa tasarısın 36’ıncı maddesinde eşir işe eşit ücret kapsamı dahilinde bundan yıllar önce bizden çekinen 926 kararnamesini 17 maddesinin c fıkrası pasifleştirilmişti. O yıldan sonra sivil memurlar asker kişiyle zam alamaz hale geldi. Sosyal tesislerle ilgili olumlu bir bakış açısı sergilendi. Fakat kesin kıstaslarda şuan sivil memurlar için birebir sıfırdan başlanacak herhangi bir sosyal tesis yapılamayacağını, maddi kaynakların uygun olmadığı fakat olan binalardan eğer düzenlenirse diğer çalışan guruplar olmadan sivil memurlara sosyal tesis uygulaması yapabileceklerini, bu konuda takipçisi olacağını söyledi. Bizi diğer memurlardan sürekli ayıramadıklarını, mali bakanlığından sürekli red aldıklarını, bizim diğer memurlardan bir farkımız olmadığını beyan ettiler. Bizde diğer memurlardan farklıyız dedik. Hangi  yönden farklıyız. Yakın zamanda 31 Mart Yerel Seçimleri oldu. Siz televizyonlardan sunu duydunuz. TSK’de ki memurlardan seçim sandıklarına gelmişler, o yüzden seçimin geçersiz sayılması gerekiyor dendi. Bu her ne kadar ülke gündemini farklı etkilese de bizim için farklı bir bakış açısına sahip” dedi.
İbrahim Akın Kazancı