PAZARLIK İŞLER

Sevgili okurlar bu hafta pazarlık işler köşemde sizler için, yazlık kombinlerin yanı sıra, lezzet bombası tam da mevsimi olan Kızarmış Dondurma Tarifi'ni sizler için derledim.

174 0

Merve GÜR

Merve GÜR

Sevgili okurlar bu hafta pazarlık işler köşemde sizler için, yazlık kombinlerin yanı sıra, lezzet bombası tam da mevsimi olan Kızarmış Dondurma Tarifi'ni sizler için derledim. Keyifli bir pazar geçirmenizi diliyorum..
 
Kızarmış Dondurma
 
Malzemeler
800 gram sütlü, kesme dondurma
2 adet yumurta akı
1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
3/4 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
3/4 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
 
Kızarmış Dondurma Tarifinin Püf Noktası
Kızarmış dondurma yapımında Maraş dondurması gibi katı ve yoğun kıvamlı dondurmaları kullanmayı tercih edin.Tatlıyı, tadının daha hafif olması için ayçiçek yağında kızartın.Dondurmanın katılaşması ve form alması önemli, bu nedenle derin dondurucuda bekletme sürelerine dikkat edin.Dondurma toplarını maşayla sıkmadan ya da çatalla çevirmeden derin yağda kızartmaya özen gösterin.
 
Kızarmış Dondurma Tarifinin Pişirme Önerisi
İri çekilmiş fındık içi yerine ceviz ya da fıstık içi kullanabilir, tarçın yanı sıra karanfil gibi farklı baharatları kaplama harcına katabilirsiniz.
 
Yapılışı:
Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı on eşit parçaya kesin.Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayın. Düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını çukur bir tabağa alın. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin.
İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getirin. Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpın. Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına bulayın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin. Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 10-20 saniye gibi kısa bir süre kızarttığınız dondurmaları bekletmeden servis edin.
 
Kızarmış Dondurma Tarifinin Servis Önerisi
Krema, çikolata sos ya da taze meyve parçaları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
kaynak:yemek.com
 

Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.