GESTAŞ, Ramazan Günleri adı altında gerçekleştirilen etkinliklerle Çanakkalelilere unutamayacakları bir Ramazan yaşattı. Düzenlenen organizasyonla, mübarek ay boyunca yaklaşık 60 bin kişiye yani Çanakkale nüfusunun yarısından fazlasına ulaşıldı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında GESTAŞ’ın düzenlediği iftar organizasyonunda her gün, İskele Meydanı’nda kurulan iftar alanında bin 500, Eski Ermeni Kilisesi’nde 300, Şifahane’de ise 150 kişiye ücretsiz yemek dağıtıldı. Ayrıca Arslanca Camii’nde oluşturulan alanda ise 150 kişiye sahur yaptırıldı. Böylelikle günlük yaklaşık 2 bin kişi, Ramazan ayı boyunca 60 bin kişi GESTAŞ A.Ş.’nin organizasyonundan faydalanmış oldu.

Müslüman aleminin bereket ve paylaşım ayı olarak idrak ettiği Ramazan ayında, iftarıyla sahuruyla Çanakkalelileri aynı sofrada buluşturan GESTAŞ Ramazan Günleri, vatandaşların birlik olmasına ve paylaşımın önemini hatırlamasına da vesile oldu. Vatandaşların organizasyondan memnun kaldıklarını ve milli ve manevi duygularını fazlasıyla yaşadıklarını belirtmesi, organizasyonun amacına ulaştığını gösterdi. Aynı sofraya oturup iftar saatini bekleyen ve ezanın okunmasıyla oruçlarını hep birlikte açan Çanakkaleliler, iftar sonrası etkinliklerle birlikte eğlenmenin de keyfini çıkardılar. Kurulan iftar alanları; vatandaşları, öğrencileri, iftar saatinde İskele Meydanı’na yolu düşenleri ve yolcuları aynı sofrada buluşturdu.

İskele Meydanı’nda kurulan iftar alanında sohbetlerle, dualarla beklenen iftar vakti, dağıtılan yemeklerle açılan oruçlar, tasavvuf müziği dinletileri Çanakkalelilere unutamayacakları bir Ramazan ayı yaşattı. İftarın ardından fasıl grubunun birbirinden güzel müzikleriyle zaman zaman hüzünlenen, zaman zaman eğlenen vatandaşlar, verilen sürpriz mini konserlerle eğlenceye doydular. Ramazan denilince akıllara gelen ve mübarek ayın geleneksel etkinlikleri arasında yer alan Meddah, Hacivat ile Karagöz gösteriyle hem düşünüp, hem kahkahalara boğulan vatandaşlar, sihirbaz ve ateşbazın muhteşem gösterileriyle büyülendiler. ÇAFAD Halk Oyunları’nın birbirinden güzel halk oyunlarını izleyen Çanakkaleliler, sema gösterileriyle de Ramazan’ın huzurunu bir kez daha yaşadılar.

Sinem Tetik
 
 


Kaynak: Haber Merkezi